ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Project Leonardo: Το νέο PS5 χειριστήριο για άτομα με αναπηρίες

Νέα βήματα της Sony στο κομμάτι της προσβασιμότητας.

Η στάση της Sony στο accessibility και την υποδοχή/αποδοχή όλο και περισσότερων ατόμων στο gaming έχει γίνει συγκινητική το τελευταίο διάστημα, εφόσον τα PlayStation exclusives διακρίνονται για τις εκτεταμένες ρυθμίσεις προσβασιμότητας που περιλαμβάνουν. Games όπως τα Ratchet & Clank: Rift Apart, Horizon Forbidden West, The Last of Us Part I και πιο πρόσφατα, το God of War Ragnarök, κάθε άλλο παρά πέρασαν από κόσκινο σε αυτό τον τομέα, εφόσον προσφέρουν επιλογές και ρυθμίσεις ικανές να φιλοξενήσουν στους κόσμους τους ακόμα και άτομα που μέχρι πρότινος δυσκολευόντουσαν να απολαύσουν το αγαπημένο τους χόμπι. Το `Project Leonardo` είναι ακόμα μία σφραγίδα της Sony στην στήριξη των ατόμων με αναπηρίες, εφόσον είναι είναι πλήρως customizable χειριστήριο που δημιουργήθηκε με στόχο να προσφέρει διευκολύνσεις και ανέσεις σε gamers που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Το κυκλικό του design είναι αυτό που επιτρέπει την κάθετη χρήση του, δίνοντας άμεση πρόσβαση σε κάθε πλήκτρο του και κράτημα διαφορετικό από το καθιερωμένο των DualShock/DualSense. Για τον σχεδιασμό του η Sony συνεργάστηκε με αρμόδιες σχετικές ομάδες όπως οι AbleGamers, Special Effect και Stack Up, διασφαλίζοντας ότι το παρόν controller θα είναι συμβατό με την πλειονότητα των third-party αξεσουάρ που χρειάζονται για τα gaming sessions τους οι παίκτες. Η εργονομία του εστιάζει στην αποφυγή του κουραστικού πολύωρου κρατήματος και στο ευκολότερο πάτημα του εκάστοτε πλήκτρου, είτε πρόκειται για κουμπί είτε σκανδάλη.

{youtube}GWYTDd9t_u4{/youtube}

Η Sony χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο περιφερειακό ως "καμβά" για τους παίκτες, εφόσον αυτό επιτρέπει την προσαρμογή του με βάση τα γούστα και τις ανάγκες του κάθε χρήστη, με πολύ διαφορετικές τοποθετήσεις από αυτές που έχει προ-εγκατεστημένες βγαίνοντας από το κουτί. Αυτή η ευελιξία ακολουθείται και στο κομμάτι του software, εφόσον μπορεί να προγραμματιστεί ώστε να λειτουργεί με ποικίλων μορφών button mapping, όπως και να αποθηκεύει τα επεξεργασμένα layouts.

Αξιοσημείωτο το ότι θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μεμονωμένα, σε συνδυασμό με άλλο ένα όμοιό του ή και με DualSense, ανάλογα με τις προτιμήσεις του κάθε παίκτη. Αυτό δίνει αρκετές επιλογές στα άτομα με μερικές ή ολικές αναπηρίες που μπορεί να χρειάζονται απλά την υποστήριξη του `Project Leonardo` ή τον πλήρη έλεγχό του. Η συγκεκριμένη ονομασία είναι προσωρινή, συνεπώς θα αλλάξει όταν το προϊόν είναι έτοιμο να λανσαριστεί, με τη Sony να υπόσχεται ότι θα τροφοδοτεί συνεχώς την πρόοδο της ανάπτυξής του με feedback των χρηστών. Για την ώρα, δεν υπάρχει κάποιο παράθυρο κυκλοφορίας.

Πηγή: PS Blog

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /usr/www/users/savetj/modules/mod_related_items/src/Helper/RelatedItemsHelper.php on line 88