ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Project Q: Διέρρευσαν βίντεο και εικόνες της φορητής PlayStation συσκευής

Κάποιος το δοκίμασε από νωρίς!

Δίχως να είναι 100% εξακριβωμένο και διασταυρωμένο πως πρόκειται για την πραγματική συσκευή, φαίνεται πως διέρρευσαν αληθινές εικόνες του Project Q, του φορητού streaming συστήματος που ετοιμάζει η Sony για να ενθαρρύνει το remote play μεταξύ αυτού και του PS5. Δύο βίντεο κάνουν τον κύκλο του διαδικτύου, με τον πρώτο εξετάζει περιμετρικά το Project Q αυτό καθαυτό και ακόμα ένα να μα δείχνει κάποια από τα πρώιμα στάδια λειτουργίας του.

Στο κατασκευαστικό κομμάτι, δείχνει να είναι ακριβώς αυτό που φανταζόμασταν: δύο άκρα από DualSense, ενωμένα σε μία μακρόστενη βάση, πάνω στην οποία «ξαπλώνει» και στηρίζεται η οθόνη του Project Q. Πάνω-κάτω σαν να σφινώσαμε μία smartphone οθόνη εκεί που φυσιολογικά το χειριστήριο του PS5 θα είχε το touchpad και τα συναφή. Από τις λίγες κινήσεις που πραγματοποιεί ο δοκιμαστής του δείχνει αρκετά στιβαρό.

Σχολιάζοντας το λειτουργικό κομμάτι τώρα, προφανώς αυτό που φαίνεται στο βίντεο δεν θα είναι το κανονικό του μενού, ωστόσο μπορούμε να πούμε με ασφάλεια πως μάλλον θα τρέχει Android-based λειτουργικό σύστημα. Αυτό χτύπησε κατευθείαν το καμπανάκι των modders, που σίγουρα θα μπουν στη διαδικασία να το χακάρουν βάζοντας κι άλλες λειτουργίες και emulators μέσα του, ωστόσο η νόμιμη διαδρομή δείχνει πως θα το περιορίσει σε επιλογές ρύθμισης Wi-Fi και σύζευξης με το εκάστοτε PS5.

Επαναλμβάνουμε πως το συγκεκριμένο hardware κομμάτι δεν θα είναι ανεξάρτητο, αλλά θα απαιτεί να βρίσκεται σε σύνδεση με κάποιο κοντινό PS5 για να λειτουργήσει, ούτως ώστε να προσφέρει φορητότητα και να μας αποδεσμεύει από τη χρήση τηλεόρασης ή monitor.

Ακόμα δεν υπάρχει συγκεκριμένη περίοδος κυκλοφορίας για το συγκεκριμένο – εδώ δεν έχει καν όνομα – οπότε υπομονή!

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.