ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Πρόωρο τέλος για το Second Extinction

Οι δεινόσαυροί του θα μείνουν στο παρελθόν...

Όταν πρωτοείδαμε το Second Extinction στο πρώτο next-gen show του Xbox πίσω στον Μάιο του 2020, μπορεί να μην είπαμε "wow", αλλά δεν φανταστήκαμε πως λίγα χρόνια μετά θα βρισκόταν ακόμα σε early access με αμφίβολο μέλλον. Εν τέλει, το μέλλον του δεν είναι αμφίβολο, αλλά ανύπαρκτο, με τη Systemic Reaction να ανακοινώνει πως σταματά την υποστήριξη του παιχνιδιού και τη συνέχεια της ανάπτυξής του. Τον Οκτώβριο του 2020 εμφανίστηκε σε early access στο Steam, τον Απρίλιο του 2021 στο Xbox Game Preview, δεν κατάφερε ποτέ του όμως να πραγματοποιήσει πλήρη κυκλοφορία, εφόσον δεν έπαψε να ταλαιπωρείται από προβλήματα και αναβολές.

Οι παλαιολιθικές συνθήκες του παιχνιδιού φαίνεται πως επηρέασαν και το επικοινωνιακό κομμάτι στα ενδότερα του στούντιο, εφόσον καιρό τώρα επικρατούσε αστάθεια όσον αφορά στις παραδοχές των δημιουργών του και την παράδοση updates. Υποτίθεται πως πέρυσι τέτοιο καιρό θα έμπαινε σε 1.0 και θα γινόταν διαθέσιμο παντού, όμως γυρίσαμε στο γενικό "2023" και εν τέλει ούτε αυτή η υπόσχεση θα τηρηθεί.

Ακολουθούν αποσπάσματα του στενάχωρου blog post από την ιστοσελίδα του παιχνιδιού, που εν συντομία μας ενημερώνει πως οι devs προχωράνε και δεν θα συνεχίσουν να προσπαθούν να το φέρουν σε κατάσταση κανονικής κυκλοφορίας:

"Αγαπητό Second Extinction community,

Σας γράφουμε σήμερα εν μέσω ανάμεικτων συναισθημάτων καθώς μοιραζόμαστε σημαντικά νέα για τα μελλοντικά μας σχέδια για το παιχνίδι. Μετά από βαθιά σκέψη και εξερεύνηση της καλύτερης πορείας για τις δράσεις μας, λάβαμε τη δύσκολη απόφαση να δώσουμε τέλος στην ενεργή ανάπτυξη του Second Extinction.

Ενώ το Second Extinction είναι πολύ αγαπητό μεταξύ των παικτών μας και της gaming κοινότητας, δυστυχώς δεν πέτυχε την επιτυχία που ελπίζαμε. Επιπλέον, ορισμένα απρόβλεπτα προβλήματα μας εμπόδισαν να αποχωρήσουμε από το Steam Early Access και το Xbox Game Preview.

[...] Αν και αυτό δεν είναι το αποτέλεσμα που ήλπιζε κανείς από εμάς, θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι δεν υπάρχουν απολύσεις που να σχετίζονται με αυτήν την απόφαση. Το πάθος, το ταλέντο και η ικανότητα της ομάδας που δούλεψε στο Second Extinction αξιοποιείται καλά σε άλλα έργα σε ολόκληρη την Avalanche Studios Group. Ζητάμε την κατανόηση και τη συμπόνια σας προς τα μέλη της ομάδας που συμμετείχαν στο έργο και που έβαλαν την καρδιά τους σε αυτό το παιχνίδι καθώς προχωράμε στις επόμενες περιπέτειές μας.

Σας ευχαριστούμε που υπήρξατε μέρος αυτού του ταξιδιού και για την αμέριστη υποστήριξή σας. Είμαστε αιώνια ευγνώμονες που σας είχαμε δίπλα μας."

Το παιχνίδι θα αφαιρεθεί από τα ψηφιακά καταστήματα, αλλά θα παραμείνει playable σε solo και multiplayer sessions για όσους το έχουν αγοράσει. Αμφίβολη η κατάστασή του από το 2024 και ύστερα, εφόσον θα έρθει και η ώρα που οι servers του θα χρειαστεί να απενεργοποιηθούν.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.