ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Πρώτη απάντηση του Phil Spencer στις φήμες για Xbox και multiplatform κυκλοφορίες

Δεν διαψεύδει τίποτα!

Περιμέναμε κάποια επίσημη τοποθέτηση της Microsoft για όλα αυτά που ακούγονται τα τελευταία 24ωρα και η απάντηση μας ήρθε απευθείας από τον επικεφαλής του Xbox. Ο Phil Spencer δημοσίευσε στο X ένα μήνυμα έμμεσης επιβεβαίωσης των φημών, αφού αντί να αρνηθεί κάποιο από τα ρεπορτάζ μας ζητά να περιμένουμε την επόμενη εβδομάδα για να μάθουμε περισσότερα για το μέλλον του Xbox. 

Το χαρακτηριστικό post αναφέρει:

"Ακούμε και σας ακούμε. Σχεδιάζουμε ένα event επιχειρηματικής ενημέρωσης για την επόμενη εβδομάδα, όπου ανυπομονούμε να μοιραστούμε περισσότερες λεπτομέρειες μαζί σας σχετικά με το όραμά μας για το μέλλον του Xbox. Μείνετε συντονισμένοι."

Όσοι δεν έχετε το context χρειάζεται να ξέρετε εν συντομία πως πολλοί δημοσιογράφοι μετέφεραν πληροφορίες που θέλουν αρκετά παιχνίδια του Xbox να κυκλοφορούν και σε άλλες πλατφόρμες (π.χ. PS5 ή Switch), με ορισμένα εξ αυτών να ισχυρίζονται ότι όλος ο Xbox κατάλογος προορίζεται να γίνει διαθέσιμος παντού σε βάθος χρόνου. Αυτό σημαίνει πως παιχνίδια που τόσα χρόνια παρουσιάζονται ως Xbox αποκλειστικότητες (π.χ. Halo, Gears of War, κλπ) ενδεχομένως θα επανακυκλοφορήσουν για κονσόλες PlayStation και Nintendo, ενώ και τα μελλοντικά εσωτερικά projects (π.χ. Indiana Jones and the Great Circle, το επόμενο Doom, κλπ) θα ακολουθήσουν ανάλογο δρόμο. 

Τα παραπάνω λόγια του Spencer μας κάνουν, λοιπόν, να πιστεύουμε ότι η στρατηγική της Microsoft θα είναι πάνω-κάτω αυτή που συζητιέται, ωστόσο θα περιμένουμε να δούμε ποιοι θα είναι οι τίτλοι που θα γίνουν multiplatform, ποιο το κέρδος όσων συνεχίσουν να επενδύουν στο Game Pass, αλλά και αν θα υπάρξει κάποια μεγάλη αλλαγή πάνω στα όσα θεωρούσαμε δεδομένα για το Xbox brand. 

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.