ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

PS VR2: Από τις 7 Αυγούστου ξεκινά να πωλείται ο PC αντάπτορας

Γεφυρώνεται η συμβατότητα με τους υπολογιστές.

Στις αρχές του 2024 η Sony μας ξεκαθάρισε τη διάθεσή της να ενώσει τις εικονικές πραγματικότητες ανάμεσα στο δικό της σύστημα και στα VR games που κυκλοφορούν μόνο για PC. Αυτό τελικά πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 7 Αυγούστου, εφόσον τότε θα διατεθεί στην αγορά ένα απαραίτητο εξάρτημα, το οποίο θα συνδέει το PS VR2 headset με κάποιο PC. Ο συγκεκριμένος αντάπτορας πρόκειται θα πωλείται ξεχωριστά έναντι 59.99€ στην Ευρώπη, με τη Sony να υπογραμμίζει βέβαια πως πέραν αυτού θα χρειαστεί να κατέχετε ένα καλώδιο DisplayPort 1.4, όπως και ένα PC συγκεκριμένων προδιαγραφών και άνω.

Η διαδικασία θα έχει ως εξής: Θα πρέπει να συνδέσετε το PS VR2 με τον αντάπτορα και αυτός να καταλήξει στο PC σας μαζί με το DP καλώδιο. Στην πορεία θα πρέπει να εγκαταστήσετε τα PlayStation VR2 App και SteamVR App ώστε να ρυθμίσετε το play area σας και τις όποιες λειτουργίες προσβασιμότητας και μετά είστε έτοιμοι.

Όπως είπαμε, καλό είναι προτού γλυκαθείτε από την προσφορά που τρέχει λόγω Days of Play και βιαστείτε να αγοράσετε το PS VR2, να ελέγξετε κατά πόσο το PC σας είναι τουλάχιστον ισοδύναμο του παρακάτω setup:

  • Λειτουργικό σύστημα: Windows 10 64-bit / Windows 11 64-bit
  • Επεξεργαστής: Intel Core i5-7600 / AMD Ryzen 3 3100 ή μεταγενέστερος
  • Κάρτα γραφικών -NVIDIA GeForce GTX 1650 / AMD Radeon RX 5500XT ή μεταγενέστερη
  • Υποδοχή θύρας USB
  • Bluetooth 4.0 ή μεταγενέστερο

Επίσης ξεκαθαρίζεται εκ των προτέρων πως μερικά features που καθιστούν ξεχωριστό το PS VR2 θα λείπουν κατά τη σύζευξή του με ένα PC, όπως είναι για παράδειγμα τα HDR, headset feedback, eye tracking, adaptive triggers και το haptic feedback.

Από κει και πέρα, έχοντας φτιάξει όλα τα παραπάνω, είστε έτοιμοι να ψωνίσετε από το Steam VR και να απολαύσετε games που δεν είναι διαθέσιμα στο PS5, όπως τα Half-Life: Alyx, Fallout 4 VR και War Thunder.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.