ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Το κοινό ψήφισε τα κορυφαία PS5 games

Χωρίς πολλές εκπλήξεις οι διακριθέντες.

Το PlayStation Blog άνοιξε προ ολίγων ημερών ορισμένες δημοσκοπήσεις, βάσει των οποίων καλούσε τους PlayStation fans να ψηφίσουν τα κορυφαία PS5 games που έχουμε δει μέχρι σήμερα, σε διάφορες κατηγορίες και με πολλαπλά κριτήρια. 

Η νεότερη κονσόλα της Sony μετρά περίπου 2.5 χρόνια στην αγορά και έχει υποδεχθεί ένα σωρό από καθαρόαιμες, cross-gen, third-party και μικρότερες κυκλοφορίες/αποκλειστικότητες, ανάμεσα από τις οποίες επιλέχθηκαν αυτές που ξεχωρίζουν για τα γραφικά τους ή την αξιοποίηση του DualSense για παράδειγμα.

Κάπως έτσι, στην κατηγορία `Best Use of DualSense Wireless Controller` είχαμε νικητή στο πρόσωπο του Astro`s Playroom, του παιχνιδιού που έρχεται προεγκατεστημένο σε κάθε PS5 για αυτόν ακριβώς τον σκοπό: να διαφημίσει τις καινοτομίες του νέου χειριστηρίου. Άξια αναφοράς θεωρήθηκαν τα Horizon Forbidden West, God of War Ragnarök και Ratchet & Clank: Rift Apart, πράγμα που μας δείχνει πως μάλλον... δεν έπαιξαν και πολλοί το Returnal. Δίκαιη πάντως κατάκτηση για τον Astro, εφόσον αποδείχθηκε πολλά περισσότερα από ένα δωρεάν demo.

Καλύτερο indie game του PS5 αναδείχθηκε το Stray και - όσες ενστάσεις και αν έχω - δεν μας προκαλεί εντύπωση κρίνοντας από τη διαφήμιση που είχε το παιχνίδι και το πόσο βοηθήθηκε από τη day-1 παρουσία του στα PS Plus Extra & Premium από άποψη προβολής. Είναι πράγματι και ένα πάρα πολύ καλό indie game με φανταστική αισθητική, αλλά σίγουρα πολλοί θα συμφωνούσαν μαζί μου στο ότι τα honorable mentions (Hades, Kena: Bridge of Spirits, Sifu) ίσως το άξιζαν περισσότερο.

Το `Best PS5 Graphical Showcase` σήκωσε το God of War Ragnarök νικώντας τα Horizon Forbidden West, Elden Ring και The Last of Us Part I, πάντα με βάση τις ψήφους των PlayStation fans. Ομολογουμένως, οποιοδήποτε από τα προαναφερθέντα θα μπορούσε να διακριθεί για τον οπτικό του τομέα, αλλά μάλλον η παγωμένη εκδοχή του νορβηγικού κόσμου συγκίνησε περισσότερο τους gamers.

Φυσικά, το μεγαλύτερο και σημαντικότερο βραβείο είναι αυτό του `Best PS5 Game` που ξανά δόθηκε στο God of War Ragnarök, κάτι διόλου αναπάντεχο κρίνοντας από την αγάπη που έδειξαν οι κάτοχοι PlayStation, βοηθώντας το παιχνίδι να πουλήσει πάνω από 11 εκατομμύρια αντίτυπα σε δύο μήνες. Και ποιος να διαφωνήσει όταν το God of War Ragnarök κουβαλά όλα τα καλά του πρώτου παιχνιδιού και βάζει και νέα ατού στη σκηνοθετική του εξίσωση, τελειοποιώντας επίσης ένα gameplay που θεωρούσαμε ήδη τέλειο. Κοντά του βρέθηκαν τα Elden Ring, Horizon Forbidden West και Ghost of Tsushima Director`s Cut, αλλά το κοινό επέλεξε God of War Ragnarök δαγκωτό.

Πηγή: PS Blog

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /usr/www/users/savetj/modules/mod_related_items/src/Helper/RelatedItemsHelper.php on line 88