ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Φήμη: Το PS5 Pro υπάρχει και έρχεται τέλη του 2024

Πληροφορίες από πολύ αξιόπιστη πηγή.

Η εγκυρότητα των πληροφοριών που συνήθως μεταφέρει ο Tom Henderson μέσω της ιστοσελίδας του, Insider Gaming, μας κάνει να πιστεύουμε πως υπάρχει κάποια αλήθεια στην τεράστια φήμη που αναπαρήγαγε. Ο δημοφιλής δημοσιογράφος ανέβασε αποκλειστικό ρεπορτάζ, μέσω του οποίου ισχυρίζεται ότι μία πηγή του με γνώση γύρω από της κινήσεις της Sony τον παρέπεμψε στην ανάπτυξη ενός νέο, ισχυρότερου PS5, με στόχο κυκλοφορίας το τέλος του 2024.

Μέχρι πρότινος, οι αποκλειστικές του πληροφορίες ήθελαν τη Sony να ετοιμάζει απλό PS5 με αποσπώμενο disc-drive, κάτι που εξακολουθεί να ισχύει σύμφωνα με τον ίδιο, πλέον όμως υπάρχει ρητή επιβεβαίωση μίας mid-gen βελτιωμένης κονσόλας. Ο Henderson υποστήριξε πως δεν μπορεί να μεταφέρει ακόμη όλα όσα του συζητήθηκαν και έτσι περιορίστηκε στην ατάκα "αυτή είναι μόνο η αρχή του νέου hardware που θα έρθει στους PlayStation χρήστες αυτή τη γενιά", αναφερόμενη στο πακέτο με το detachable drive.

Όσον αφορά στις λειτουργίες του "PSP Pro", το τεχνολογικό του άλμα θα είναι ανάλογο των διαφορών PS4 και PS4 Pro, κοινώς θα προσφέρει καλύτερα οπτικά αποτελέσματα, επιδόσεις και ταχύτητες. Τις πληροφορίες του ενισχύει μέσω μίας πατέντας που είχε διαρρεύσει και δείχνει πως η Sony καταβάλλει προσπάθειες για εύρεση τεχνολογιών που boostάρουν την "επιτάχυνση" του ray-tracing, κάτι που δεν φαίνεται δυνατό με το παρόν PS5 υλικό.

Η αλήθεια είναι πως αν όλα τα παραπάνω δεν προέρχονταν από τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο/leaker θα δυσκολευόμασταν να τα πιστέψουμε, εφόσον μετράμε μόλις λίγες εβδομάδες που το πρόβλημα του stock αποκαταστάθηκε παγκοσμίως. Από την άλλη, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, το 2024 θα μπορούσε να είναι η μέση στον κύκλο ζωής του PS5, οπότε το timing θα ήταν πολύ λογικό για ένα PS5 Pro, άσχετα που καλά-καλά δεν έχουμε μεταβεί εξ ολοκλήρου στη next-gen εποχή. Επομένως, όπως πάντα, κρατάτε μικρό καλάθι και περιμένετε πιο επίσημες ανακοινώσεις για να θεωρήσετε υπαρκτή αυτή τη στρατηγική της Sony ή για να κάνετε τα οικονομικά σας κουμάντα.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /usr/www/users/savetj/modules/mod_related_items/src/Helper/RelatedItemsHelper.php on line 88