ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

PS5 Pro: Αποκαλύφθηκε το μοντέλο, η τιμή και η ημερομηνία κυκλοφορίας του

Upgrade και καυτή εορταστική περίοδος για τη Sony!

Όπως είχε προγραμματιστεί, ο Mark Cerny ήταν το κεντρικό πρόσωπο της σημερινής τεχνολογικής παρουσίασης του PlayStation, και όσοι ανυπομονούσαν για νέα γύρω από το PS5 Pro πήραν επιτέλους τις απαντήσεις που ήθελαν.

Προτού μπούμε σε λεπτομέρειες για τα όσα είδαμε και μας εξηγήθηκαν, ας υπογραμμίσουμε αυτό που πιθανότατα μπήκατε να διαβάσετε:

Το PlayStation 5 Pro θα κυκλοφορήσει στις 7 Νοεμβρίου και θα κοστίζει 799.99€. Τα pre-orders θα ανοίξουν στις 26 Σεπτεμβρίου.

Τώρα που το βγάλαμε αυτό από τη μέση ας δούμε λίγο ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του:

Αρχικά η κονσόλα θα είναι disc-less, δεν θα περιλαμβάνει δηλαδή την υποδοχή blu-ray, ωστόσο θα επιτρέπει την αγορά και την προσθήκη της με τον ίδιο τρόπο που το έκανε το PS5 Slim. Από 'κει και πέρα, θα έρχεται με 2TB SSD, Wi-Fi 7, VRR και υποστήριξη 8K.

Λειτουργικά τώρα, ο Mark Cerny μας είπε ότι το PS5 Pro στηρίζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες: τη μεγαλύτερη GPU, το ενισχυμένο ray tracing και την upscaling τεχνολογία PSSR.

Για την κάρτα γραφικών του, μας υπόσχεται μία μονάδα με 67% περισσότερα Compute Units και 28% ταχύτερη μνήμη, που μαζί θα οδηγούν σε 45% ταχύτερο gameplay. Ως αποτέλεσμα, όλα τα games που θα δέχονται αναβάθμιση θα φαίνονται αισθητά πιο "κοφτερά", με την 4K 60FPS υποστήριξη να φαντάζει πια "κλειδωμένη".

Για το ray tracing, η ισχύς του PS5 θα επιτρέπει πολλαπλάσια ταχύτητα εμφάνισης αντανακλάσεων και φωτισμών, με πιο δυναμική απόκριση.

Πολύ σημαντική η προσθήκη της τεχνολογίας PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR), που είναι φυσικά η εκδοχή της Sony για λειτουργίες upscaling μέσω AI, φουντώνοντας τα frames με machine-learning τεχνικές. Αυτό είναι ικανό να boost-άρει τα frames ακόμα υψηλότερα.

Συνδυάζοντας όλα τα παραπάνω, η τεχνολογία "PS5 Pro Boost" θα τονώνει αυτόματα το performance περισσότερων από 8.500 παιχνιδιών των PS4 και PS5, ωστόσο θα υπάρξουν και μερικοί blockbuster τίτλοι που θα δεχθούν μία enhanced έκδοση που αντιστοιχεί μόνο στη δύναμη του PS5 Pro. Μερικά εξ αυτών θα είναι τα Alan Wake 2, Assassin’s Creed: Shadows, Demon’s Souls, Dragon’s Dogma 2, Final Fantasy 7 Rebirth, Gran Turismo 7, Hogwarts Legacy, Horizon Forbidden West, Marvel’s Spider-Man 2, Ratchet & Clank: Rift Apart, The Crew Motorfest, The First Descendant, The Last of Us Part II Remastered και άλλα.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.