ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

PS5 Pro: Πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά του "Project Trinity"

Ίσως κυκλοφορήσει του χρόνου κιόλας!

Δια στόματος – ή πληκτρολογίου – Tom Henderson επαναφέρεται για ακόμα μία φορά στην επικαιρότητα η περίπτωση του πολυσυζητημένου “PS5 Pro”, με τον δημοφιλή δημοσιογράφο και leaker να μας προσφέρει ακόμα λίγο insight στα πλάνα της Sony για τον ερχομό του αναβαθμισμένου PS5.

Σύμφωνα με τον ίδιο και το ρεπορτάζ του στο Key To Gaming, το PS5 Pro ή όπως αυτό ονομαστεί βρίσκεται εδώ και καιρό στα σκαριά με την κωδική ονομασία ‘Project Trinity’ και οι σχεδιαστές του αποσκοπούν στο να έχουν μοιράσει τα dev kits του στην πλειονότητα των μεγάλων game studios μέχρι και τον ερχόμενο Νοέμβριο. Λίγα πράγματα γνωρίζει για το hardware και τις δυνατότητες αυτού, εφόσον μας αναφέρει μόνο την ύπαρξη 30 WGP και μνήμης 18000 MT/s, όπως και ότι θα στοχεύει στην μονιμοποίηση του περιζήτητου 4K-60FPS, αλλά και στην υποστήριξη 8K αναλύσεων μέσω ενός ισχυρότερου “performance mode”. Ενισχυμένες φαίνεται πως θα είναι και οι ray-tracing τεχνολογίες, κάτι που μας παραπέμπει σε RDNA 3 αρχιτεκτονική.

Ο αν μη τι άλλο αξιόπιστος ρεπόρτερ επιμένει πως αυτή η τούμπανη εκδοχή του PS5 εξακολουθεί να κοιτά στην εορταστική περίοδο του 2024 ως επικρατέστερη και ιδανική περίοδο κυκλοφορίας, κάτι όμως που σίγουρα δεν είναι κλειδωμένο από τη Sony. Ο ίδιος εικάζεται πως η προτεραιότητα έχει δοθεί σε άλλες PlayStation συσκευές, όπως ένα PS5 Slim για τους επόμενους μήνες και το Project Q που πρώτος είχε διαρρεύσει.

Μεταξύ άλλων γίνεται και name drop του PlayStation 6, που αν ισχύουν όλα τα παραπάνω έχει προσεγγιστικό στόχο το 2028.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.