ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Σε 650 νέες απολύσεις στο gaming τμήμα της προχωράει η Microsoft

Τα “καλά” νέα συνεχίζονται για την εταιρεία.

Σε 650 νέες απολύσεις προσχώρησε η Microsoft όπως αναφέρει ένα εσωτερικό memo που έλαβε το The Verge. Το memo υπογράφει ο Phil Spencer, CEO του gaming τμήματος της Microsoft, ο οποίος δηλώνει πως οι απολύσεις αυτές αποτελούν ένα ακόμα κομμάτι του παζλ που ακούει στο όνομα “εξαγορά Activision – Blizzard” και το οποίο η Microsoft ακόμη προσπαθεί να ολοκληρώσει.

Ο νέος αυτός κύκλος αποχωρήσεων έρχεται να συμπληρώσει τις 1.900 απολύσεις που πραγματοποίησε η εταιρεία στην αρχή του έτους ως μέρος της αναδιάρθρωσης της εταιρείας μετά και την εξαγορά της Activision-Blizzard. Αν και οι απολύσεις αυτές δεν αφορούν αυτή τη φορά το κλείσιμο κάποιου studio ή την ακύρωση κάποιου παιχνιδιού, όπως διαβεβαιώνει ο Phil Spencer, δεν παύουν να αποτελούν ένα σημαντικό πλήγμα πρώτα για τους εργαζόμενους των διοικητικών και support ομάδων και δευτερευόντως πιθανώς για την υποστήριξη κάποιων παιχνιδιών. Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση που έστειλε ο ίδιος ο Phil Spencer στους εργαζόμενους.

“Τον τελευταίο χρόνο, στόχος μας ήταν η ελαχιστοποίηση των διαταραχών καθώς υποδεχόμαστε νέες ομάδες και η παροχή βοήθειας κατά το έργο τους. Ως κομμάτι της αναδιάρθρωσης της ομάδας μας μετά την εξαγορά, λάβαμε την απόφαση να σταματήσουμε γύρω στους 650 ρόλους κατά μήκους της Microsoft Gaming -κυρίως διοικητικής και support φύσεως- για να οργανώσουμε την εταιρεία μας με στόχο τη μακροχρόνια επιτυχία.

Γνωρίζω πως αυτά είναι δυσάρεστα νέα. Είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες για τη συμβολή των συναδέλφων που επηρεάζονται από την απόφαση αυτή. Στις ΗΠΑ, τους υποστηρίζουμε με πακέτα εξόδου που περιλαμβάνουν αποζημίωση, επέκταση της ασφάλισης τους και βοήθεια κατά την μετάβαση τους σε νέες θέσεις. Εκτός ΗΠΑ τα πακέτα θα διαφέρουν ανάλογα με την τοποθεσία.

Με αυτές τις αλλαγές, οι διοικητικές και support ομάδες μας και πόροι θα ευθυγραμμιστούν προς μία βιώσιμη μελλοντική ανάπτυξη, και θα μπορούν να υποστηρίζουν τα studios και τα business units μας με προγράμματα και πόρους τα οποία θα ταιριάζουν στις ανάγκες τους. Παράλληλα, κάποιες άλλες ομάδες μας θα επηρεαστούν από αυτή την αλλαγή καθώς θα αλλάζουν τις προτεραιότητες τους και θα διαχειρίζονται τον κύκλο ζωής και την απόδοση των παιχνιδιών. Κανένα παιχνίδι, συσκευή ή υπηρεσία δεν ακυρώνεται και κανένα studio δεν κλείνει λόγω της απόφασης αυτής.

Καθ’ όλη την ιστορία της ομάδας μας είχαμε εξαιρετικές στιγμές, καθώς και δύσκολες. Σήμερα, είναι μία από τις δύσκολες ημέρες. Γνωρίζω πως το να περάσουμε εκ νέου τέτοιες αλλαγές είναι δύσκολο, αλλά ακόμα και στους πιο δύσκολους καιρούς, αυτή η ομάδα έχει καταφέρει να συσπειρωθεί και να δείξει ενδιαφέρον και καλοσύνη στα μέλη της καθώς εργαζόμαστε για τους παίκτες. Εκτιμάμε την υποστήριξη σας καθώς βιώνουμε τις αλλαγές αυτές και σας ευχαριστούμε για την συμπόνια και το σεβασμό που δείχνετε ο ένας στον άλλον.”

Πάνος Τσαμπούκος's Avatar

Πάνος Τσαμπούκος

Λάτρης ταινιών και σειρών, αλλά οι γονείς μου ακόμη έχουν να λένε πως όταν έπιανα τηλεχειριστήριο στα χέρια μου μικρός, το δωμάτιο δε με χωρούσε. That's life, I guess...