ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Σε απολύσεις εργαζομένων προέβη η Bungie

Αναβολή για τα ανακοινωμένα project της.

Άγνωστος αριθμός υπαλλήλων φαίνεται να αποχώρησε από την Bungie, με τον Chief Executive Officer, Pete Parsons, να αποχαιρετάει τους πρώην συναδέλφους του με μία ανάρτηση του στο X.

Σήμερα είναι μία θλιβερή μέρα στα Bungie καθώς αποχαιρετούμε τους συναδέλφους που όλοι είχαν σημαντικό αντίκτυπο στο στούντιο μας.

Τα αποτελέσματα πάντως των απολύσεων μάλλον έχουν ήδη ξεκινήσει να επηρεάζουν το πολυτάλαντο στούντιο, καθώς πρόσφατα είχε ανακοινωθεί το delay του τελευταίου expansion του Destiny 2, με ονομασία The Final Shape. Επιπλέον, σύμφωνα με το Bloomberg θα υπάρξει αναβολή και στο Marathon, το PvP παιχνίδι της Bungie το οποίο τελικά θα κυκλοφορήσει το 2025.

Η Sony εξαγόρασε σχετικά πρόσφατα την Bungie, δαπανώντας το τεράστιο ποσό των 3.6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με στόχο την ενίσχυση των παιχνιδιών game as a service του PlayStation. Φαίνεται όμως πως το στούντιο πίσω από τη δημιουργία των Destiny δεν κατάφερε να γλιτώσει από τις αναδιαρθρώσεις που γίνονται σε ολόκληρο το PlayStation department.

Πριν από λίγες μέρες η Sony έκανε γνωστό πως ο Jim Ryan, η κεφαλή του PlayStation αναμένεται να αποτελέσει σύντομα παρελθόν από την εταιρεία, ενώ υπάρχει έντονη φημολογία πως η Connie Booth θα αποχωρήσει και αυτή, ύστερα από 34 χρόνια παρουσίας. Απολύσεις έγιναν πρόσφατα και σε ένα ακόμα studio της Sony, με την Visual Arts να χάνει άγνωστο αριθμό εργαζομένων.

Μέσα στη χρονιά οι απολύσεις υπαλλήλων ήταν ένα συχνό φαινόμενο και εκτός του ιαπωνικού κολοσσού, με τεράστιες εταιρείες, όπως το Xbox, η Epic Games, CD Projekt Red, η Riot αλλά και άλλες να αποχαιρετούν μέρος αυτών.

Πηγή: Bloomberg

Δημήτρης Μίχος's Avatar

Δημήτρης Μίχος

Μια διπολική gaming προσωπικότητα που ακροβατεί μεταξύ των multiplayer και single-player games.