ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

ΣΟΚ: Η Microsoft έκλεισε 4 στούντιο της Bethesda Softworks

Ανάμεσα τους η Tango Gameworks του Hi-Fi Rush.

Σε μία απροσδόκητη κίνηση προχώρησε η Microsoft, καθώς αποφάσισε να κλείσει τέσσερα από τα στούντιο ανάπτυξης της Bethesda Softworks, λίγα χρόνια μετά την εξαγορά της. Μέσα στα άτυχα στούντιο βρίσκεται και η Tango Gameworks, η οποία πρόσφατα μας χάρισε το εξαιρετικό Hi-Fi Rush, αλλά και η Arkane Austin που απογοήτευσε με το Redfall. 

Τα υπόλοιπα δύο στούντιο είναι τα Alpha Dog Games και Roundhouse Studios, με το πρώτο να ήταν υπεύθυνο για παιχνίδια κινητού όπως το Mighty Doom, ενώ το δεύτερο βοηθούσε σε διάφορα projects την Bethesda. Ο αποδεκατισμός της Bethesda Softworks έχει ως συνέπεια να μείνει ξαφνικά με μόλις τέσσερα στούντιο: Arkane Lyon, Bethesda Game Studios, Machine Games και id Software.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Microsoft, ορισμένοι από όσους εργάζονταν στις εταιρείες που έκλεισαν θα απορροφηθούν σε άλλες, με κάποιος από αυτούς όμως να απομακρύνονται εντελώς. Το email της ανακοίνωσης που στάλθηκε στο προσωπικό, το οποίο και απέστειλε ο επικεφαλής των Xbox Game Studios, Matt Booty, ανέφερε πως η απόφαση βασίστηκε στον επανακαθορισμό των προτεραιοτήτων, των τίτλων και των πόρων. 

Απόσπασμα του email που έστειλε ο Booty αναφέρει τα εξής:

«Σήμερα μοιράζομαι τις αλλαγές που κάνουμε στις ομάδες Bethesda και ZeniMax. Αυτές οι αλλαγές βασίζονται στην ιεράρχηση τίτλων με υψηλό αντίκτυπο και στην περαιτέρω επένδυση στο portfolio των blockbuster παιχνιδιών και των αγαπημένων κόσμων της Bethesda, που έχετε καλλιεργήσει εδώ και πολλές δεκαετίες.

Για να διπλασιάσουμε αυτά τα franchise και να επενδύσουμε για να δημιουργήσουμε νέα, χρειάζεται να κοιτάξουμε όλη την επιχείρηση για να εντοπίσουμε τις ευκαιρίες που είναι καλύτερες τοποθετημένες για επιτυχία. Αυτή η νέα ιεράρχηση των τίτλων και των πόρων σημαίνει πως μερικές ομάδες θα ενταχθούν σε άλλες και πως ορισμένοι από τους συναδέλφους μας θα μας εγκαταλείψουν.»

Arkane Austin και Tango Gameworks δημοσίευσαν ένα post με την ανακοίνωση της οριστικής διακοπής τους, με την πρώτη να αναφέρει πως οπουδήποτε μελλοντικό update του Redfall που είχε προγραμματιστεί ακυρώνεται, ενώ η Tango Gameworks διευκρινίζει πως το Hi-Fi Rush, αλλά και οι προηγούμενοι τίτλοι που είχε αναπτύξει θα παραμείνουν playable. Τέλος, η Microsoft διευκρίνισε πως αν και προέβη στην συγκεκριμένη απόφαση θεωρεί την Bethesda Softworks ως έναν από τους βασικούς πυλώνες του Xbox, έχοντας ένα ισχυρό portfolio παιχνιδιών.

Δυστυχώς η Microsoft αύξησε τη μεγάλη αυτή λίστα με studios που έχει κλείσει. Μία λίστα που περιέχει εταιρείες που έχουν δημιουργήσει διαμάντια, ενώ προκαλεί μεγάλη αίσθηση και περιέργεια η απόφαση της να βάλει ταφόπλακα στην Tango Gameworks, η οποία από το Hi-Fi Rush και έπειτα αποτελούσε ένα ιδιαίτερα αγαπητό στούντιο.

Η στροφή στα μεγάλα blockbusters φαίνεται αναπόφευκτη αν κρίνουμε και από το email του Matt Botty, ενώ ελπίζουμε -αν και δυστυχώς δεν το πιστεύουμε- το κύμα των απολύσεων και το κλείσιμο των gaming studios να τελειώσει κάπου εδώ!!!

Δημήτρης Μίχος's Avatar

Δημήτρης Μίχος

Μια διπολική gaming προσωπικότητα που ακροβατεί μεταξύ των multiplayer και single-player games.