ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

ΣΟΚ: Παραιτήθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι της Annapurna Interactive

Στον αέρα το publishing τμήμα και τα games που θα έκδιδε!

Εντελώς απροετοίμαστους μας έπιασε το ρεπορτάζ του Jason Schreier στο Bloomberg, που θέλει όλο το προσωπικό της αγαπημένης Annapurna να δηλώνει παραίτηση.

Η έξοδος αυτή προέκυψε μετά από ένα ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Annapurna με τη Megan Ellison, εφόσον η τελευταία έκανε πίσω στην ιδέα το gaming τμήμα της Annapurna να λειτουργεί ως ανεξάρτητη οντότητα.

Αυτό οδήγησε τον πρόεδρο Nathan Gary και τα υπόλοιπα 24 μέλη της στο να αφήσουν τις θέσεις τους, κάτι που εννοείται δημιούργησε αναστάτωση γύρω από το τι θα απογίνουν όλα τα παιχνίδια που είχαν τόσο καιρό την υποστήριξη της Annapurna με διάφορους τρόπους και κυρίως αυτά που υποτίθεται θα κυκλοφορήσουν υπό την αιγίδα της στο μέλλον.

Βάσει ενός εκπροσώπου της Annapurna (της ευρύτερης ομάδας) όλα θα κυλήσουν ομαλά παρά αυτή την αναπάντεχη εξέλιξη, ενώ ακολούθησαν καθησυχαστικές δηλώσεις και από τη Megan Ellison:

"Η κορυφαία προτεραιότητά μας είναι να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους συνεργάτες μας σε development και publishing κατά τη διάρκεια αυτής της μετάβασης. Είμαστε δεσμευμένοι όχι μόνο στην υπάρχουσα σειρά παιχνιδιών μας, αλλά και στην επέκταση της παρουσίας μας στον διαδραστικό χώρο, καθώς συνεχίζουμε να αναζητούμε ευκαιρίες για μια πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση στη γραμμική και διαδραστική αφήγηση σε ταινίες και τηλεόραση, παιχνίδια και θέατρο."

Ο νέος πρόεδρος, Hector Sanchez, φέρεται να έχει ενημερώσει τους συνεργάτες της Annapurna πως θα τιμηθούν οι συμφωνίες και τα συμβόλαια ανάμεσά τους, μετά την άμεση αντικατάσταση του εργατικού δυναμικού.

Σίγουρα πάντως καρδιοχτυπούν αρκετά game studios με αυτή τη εξέλιξη, αφού για παράδειγμα πρόσφατα είχαμε την ανακοίνωση πως η Remedy θα συνεργαστεί με την Annapurna για το Control 2.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.