ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

ΦΗΜΗ: Η Sony ιδρύει νέο εσωτερικό game studio με τη Visual Arts

Ίσως πάρουν τελικά την ευκαιρία τους.

Ένα job listing αναζητά υποψήφιο senior producer για το PlayStation brand, αλλά είναι πολύ λιγότερο αθώο ή αδιάφορο από τη μέση καταχώρηση εργασίας. Αυτό διότι οι λεπτομέρειες που εμπεριέχει παρακάτω ίσως μας προδίδουν την θέσπιση μίας νέας ομάδας ανάπτυξης παιχνιδιών για το ρόστερ των PlayStation Studios. 

Όσοι παρακολουθούσατε την υπόθεση του The Last of Us remake, που πολύ αργότερα αποκαλύφθηκε ως The Last of Us Part I, θα είχατε ακούσει πως η Visual Arts, μέλος των PS Studios, επιδίωξε να δημιουργήσει ένα ανεξάρτητο team που θα ετοίμαζε remake του Uncharted. Πολλές απολύσεις αργότερα και στροφές στο development και αυτή η ομάδα της Visual Arts δεν αναγνωρίστηκε ποτέ ως studio και το όνομά της δεν αναφέρθηκε ούτε ανεπίσημα, ωστόσο είδαμε τα ονόματα των συμμετεχόντων αυτής να προβάλλονται στις ευχαριστίες του The Last of Us Part I. Φαίνεται πως η Sony ίσως δώσει, έστω καθυστερημένα, την ευκαιρία σε αυτό το team να αυτοαποκαλείται development studio σύμφωνα με τα παρακάτω:

"Η Sony χτίζει μία νέα εσωτερική ομάδα ανάπτυξης σε συνεργασία με την PlayStation Studios Visual Arts, ενός βραβευμένου, πλήρους παραγωγής γκρουπ που ειδικεύεται στο animation, το motion capture, τα cinematics και το scanning. Πρόκειται για την ίδια παγκοσμίου κλάσης ομάδα, γνωστή για τη συνεισφορά της στο The Last of Us franchise!"

Όλα αυτά ταιριάζουν γάντι στα όσα μας είχε αποκαλύψει ο Jason Schreier για τις απόπειρες του Michael Mumbaer και των υπολοίπων. Εν τέλει ίσως να ζήσουμε τη ίδρυση αυτού του team, αν αυτή δεν έχει ήδη πραγματοποιηθεί. Κάτι που πρόσφατα παρατήρησα και μου φάνηκε αλλόκοτο ήταν το σχετικό post της SIE Santa Monica όταν το νέο God of War "έγινε χρυσό". Ανάμεσα στους developers που εργάστηκαν στο project και εμφανίστηκαν στις ευχαριστίες υπάρχει η `Creative Arts` το όνομα της οποίας δεν έχει ακουστεί/αναφερθεί/εμφανιστεί ξανά από πλευράς Sony. Ίσως αυτή να είναι η αναδιαμορφωμένη ομάδα, ο οποία (αν κρίνουμε από το ίδιο listing) μάλλον ετοιμάζει ένα AAA game σε συνεργασία με τη Naughty Dog.

 

Το τι από όλα αυτά ισχύει θα φανεί στην πορεία, ωστόσο οι φήμες για νέα internal studios βουίζουν καιρό τώρα στα ενδότερα της SIE.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /usr/www/users/savetj/modules/mod_related_items/src/Helper/RelatedItemsHelper.php on line 88