ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Sony και Pocketpair συνεργάζονται για τη "γιγάντωση" του Palworld

Ίσως αυτό οδηγήσει σε κάτι παραπάνω από games!

Τη διασταύρωση των μονοπατιών τους ή καλύτερα μία "κοινοπραξία" μεταξύ τους επιβεβαίωσαν οι πλευρές των Sony Music Entertainment, Pocketpair και Aniplex. Αυτό το διαφορετικό know-how που καθεμία από αυτές βάζει στο τραπέζι όσον αφορά τον τομέα της ευελπιστούν πως θα βοηθήσει το Palworld, τη φλέβα χρυσού της Pocketpair, να μεγαλώσει σαν franchise και γιατί όχι να μην επεκταθεί και σε περαιτέρω τομείς της ψυχαγωγίας.

Σύμφωνα με τους ιθύνοντες των παραπάνω εταιρειών, αυτό το colllab αποσκοπεί "στην ανάπτυξη της εμβέλειας της πνευματικής ιδιοκτησίας [Palworld] και στην επέκταση των εμπορικών επιχειρηματικών προσπαθειών γύρω από αυτή", παραπέμποντας δηλαδή σε αυτό που είπαμε παραπάνω, ότι θέλουν να μεγαλώσουν το Palworld ως σειρά, τόσο καλύπτοντας μεγαλύτερο μέρος της gaming αγοράς όσο και τεντώνοντας τα όρια του IP και εκτός των βιντεοπαιχνιδιών.

Πολύ εύστοχα το VGC παρομοιάζει αυτή την τριπλή χειραψία με την ίδρυση της The Pokémon Company από τις Game Freak, Nintendo και Creatures, κίνηση που επέτρεψε στο Pokémon brand να "εκραγεί" κατάλληλα με merch, έναν σωρό anime και movie μεταφορές και πολλά ακόμη. Και εφόσον η Pocketpair δεν ντράπηκε ποσώς να δανειστεί πολλά στοιχεία από τα Pokémon για να πετύχει το παιχνίδι της, γιατί να ντραπεί να ακολουθήσει και τη στρατηγική επέκτασης του franchise... από την ίδια πηγή.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.