ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Το Steam ενσωματώνεται στα αυτοκίνητα της Tesla

Το ανακοίνωσε ο ίδιος ο Elon Musk.

Απίστευτο και όμως αληθινό! Ναι, μπορείτε τώρα να παίξετε παιχνίδια στο Steam σε ένα Tesla. Όχι μόνο games τύπου Cuphead και Sonic, αλλά και AAA τίτλους όπως Cyberpunk 2077 και Elden Ring. Και όλα αυτά χάρη στο Tesla Arcade, το οποίο έχει επεξεργαστική ισχύ έως και 10 Teraflops! Σύμφωνα μάλιστα με τον γνωστό chip leaker Patrick Schur, ο νέος υπολογιστής παιχνιδιών της Tesla λειτουργεί με την υπερσύγχρονη GPU AMD Navi 23.

Το σύστημα είναι πλήρως ενσωματωμένο, συνδεόμενο απευθείας με δύο διαδραστικές οθόνες αφής μέσα στα Tesla Model S και X για μια απρόσκοπτη εμπειρία παιχνιδιού, ατελείωτες επιλογές ψυχαγωγίας και ακόμη περισσότερες λειτουργίες.

Η ενσωμάτωση αυτή τη στιγμή είναι υπό μορφή beta για τα μοντέλα S και X της εταιρείας από το 2022. Μάλιστα, ο Musk έχει δηλώσει ότι θα γίνει διαθέσιμο και σε παλαιότερα μοντέλα. Επιπλέον τα παιχνίδια που έχουν επαληθευτεί στο Steam Deck, μπορούν να αναπαραχθούν και υποστηρίζονται κανονικά όπως επίσης και τα clouds saves.

Παρόλο που στο παραπάνω τρέιλερ αναφέρεται ότι υποστηρίζονται ασύρματα χειριστήρια, ο Musk έχει τουϊτάρει για να πει ότι το πληκτρολόγιο και το ποντίκι μπορούν να συνδεθούν επίσης.

Πριν από περίπου έναν χρόνο, η Tesla διερευνήθηκε από την Υπηρεσία Εθνικών Αυτοκινητοδρόμων και Ασφάλειας των ΗΠΑ, σχετικά με τη λειτουργία Passenger Play feature. Η Tesla απάντησε κάνοντας το Passenger Play "ακατάλληλο" όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε κίνηση. Πιθανώς, οι ίδιοι περιορισμοί εφαρμόζονται και για το Steam.

Παρόλο που μία τέτοια κίνηση μπορεί να εντυπωσιάσει μερικούς, η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω κατά πόσο μπορεί να αποδειχθεί απαραίτητη ή ακόμα και λειτουργική στο άμεσο μέλλον.

Κωνσταντίνος Μπούρπουλας's Avatar

Κωνσταντίνος Μπούρπουλας

Σε ένα πρώιμο στάδιο της ζωής μου ανακάλυψα πως μέσω του gaming μπορείς να είσαι και να κάνεις ό,τι θες με το πάτημα μερικών κουμπιών. Το τηλεκοντρόλ φαινόταν πια ντεμοντέ.


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /usr/www/users/savetj/modules/mod_related_items/src/Helper/RelatedItemsHelper.php on line 88