ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Στην Ubisoft τα cloud δικαιώματα της Activision μετά την εξαγορά

Συνεχίζει να "κόβει" η Microsoft για να πάρει αυτό που θέλει.

Σε ακόμα μία υποχώρηση αναγκάζεται να προβεί η Microsoft στο πόκερ που παίζεται με τη CMA για αδειοδότηση της εξαγοράς της Activision, ουσιαστικά πουλώντας τα cloud streaming δικαιώματα των IP’s που θα προσθέσει στη βιβλιοθήκη της στην Ubisoft.

Ο λόγος που η CMA είχε μπλοκάρει αρχικώς την ολοκλήρωση του deal ήταν οι ανησυχίες της για μονοπώλιο της Microsoft στη συγκεκριμένη αγορά και έτσι βρέθηκε η παραπάνω λύση, ώστε για το προσεχές μέλλον να μην υπάρχει κίνδυνος για τον ανταγωνισμό και τους καταναλωτές να δουν το streaming των Activision-Blizzard-King παιχνιδιών αποκλειστικά σε υπηρεσίες του Xbox.

Σε απλά ελληνικά, το Ubisoft+ θα έχει τον πρώτο λόγο για διαχείριση παιχνιδιών όπως το Call of Duty, τα Crash Bandicoot, το Diablo και πολλά ακόμη, όσον αφορά πάντα στο cloud streaming για τουλάχιστον 15 χρόνια.

Ορίστε η περιγραφή της ίδιας της λογικής πίσω από αυτή την απόφαση από την ίδια τη Microsoft:

«Σήμερα, κάνουμε ένα άλλο σημαντικό βήμα γύρω από αυτή τη συναλλαγή. Για να αντιμετωπίσουμε τις ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπο της προτεινόμενης εξαγοράς στο cloud streaming εμπόριο, που εγείρει η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου, αναδιαρθρώνουμε τη συναλλαγή για να αποκτήσουμε ένα στενότερο σύνολο δικαιωμάτων.

Αυτό περιλαμβάνει τη σύναψη συμφωνίας κατά το κλείσιμο της συγχώνευσής μας, που μεταβιβάζει τα δικαιώματα του cloud streaming για όλα τα τρέχοντα και νέα παιχνίδια της Activision Blizzard για PC και κονσόλες που θα κυκλοφορήσουν τα επόμενα 15 χρόνια στην Ubisoft Entertainment SA, έναν κορυφαίο παγκόσμιο εκδότη παιχνιδιών. Τα δικαιώματα θα είναι στο διηνεκές.

Ως αποτέλεσμα της συμφωνίας με την Ubisoft, η Microsoft πιστεύει ότι η προτεινόμενη εξαγορά της Activision Blizzard παρουσιάζει μια ουσιαστικά διαφορετική συναλλαγή σύμφωνα με τη νομοθεσία του Ηνωμένου Βασιλείου από τη συναλλαγή που υπέβαλε η Microsoft προς εξέταση από την CMA το 2022.

Ως εκ τούτου, η Microsoft γνωστοποίησε σήμερα την αναδιαρθρωμένη συναλλαγή στη CMA και αναμένει ότι οι διαδικασίες αναθεώρησης της CMA μπορούν να ολοκληρωθούν πριν λήξει η παράταση 90 ημερών στη συμφωνία εξαγοράς της με την Activision Blizzard στις 18 Οκτωβρίου.»

Το σίριαλ – κι όμως ακόμα – συνεχίζεται, όλα όμως δείχνουν πως και μετά και αυτή την υποχώρηση από τη Microsoft θα δούμε αργά ή γρήγορα το deal να κλείνει και επίσημα.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.