ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Στις 21 Μαΐου θα κυκλοφορήσει το Senua’s Saga: Hellblade II

HELL-YEAH!

Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε το όνομα του Hellblade II στο lineup του αποψινού Developer Direct του Xbox, οι πιθανότητες για μία ημερομηνία ή περίοδο κυκλοφορίας μεγάλωσαν και η Ninja Theory δε μας χάλασε χατίρι. Μέσα στην οχτάλεπτη παρουσίαση του -την οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω- το Βρετανικό στούντιο ανακοίνωσε την επιστροφή της Senua για την 21η Μαΐου 2024, αποκλειστικά σε Xbox Series X|S, PC και Game Pass, καθώς μην ξεχνάτε πως το στούντιο πλέον ανήκει στο δυναμικό της Microsoft.

Σε αυτά τα οχτώ λεπτά, όμως, δεν μάθαμε μόνο για την ημερομηνία κυκλοφορίας, αλλά και μερικές ακόμα πληροφορίες για το ταξίδι της Senua στην Ισλανδία. Ένα ταξίδι γεμάτο εκδίκηση εναντίων των Vikings που εισέβαλαν στο χωριό της και έσπειραν την καταστροφή και το θάνατο. Ταυτόχρονα, μέσα από τις μίνι συνεντεύξεις που παρέδωσαν των συντελεστών, αλλά και από τα in-game και behind the scenes πλάνα, είδαμε τον εξαιρετικό τρόπο με τον οποίο η εταιρεία προσπαθεί να αποτυπώσει την ιστορία και το περιβάλλον του παιχνιδιού. Εκτός από τα γραφικά τα οποία ήδη γνωρίζαμε πως θα τεστάρουν τις δυνατότητες των κονσολών και των υπολογιστών, είδαμε και μερικές από τις τεχνικές με τις οποίες οι εταιρεία προσπαθεί να μεταφέρει μία αυθεντική εμπειρία. Στοιχεία που φανερώνουν πως η Ninja Theory θέλει να μείνει πιστή τόσο στο πνεύμα του πρώτου παιχνιδιού όσο και στο στόχο της να παραδώσει μία ιστορία που σέβεται τα ψυχικά προβλήματα που επηρεάζουν εκατομμύρια κόσμο ανά την υφήλιο. Μένει τώρα να δούμε αν τελικά οι προσδοκίες μας θα επιβεβαιωθούν.

Τέλος, όσον αφορά τα πρακτικά της υπόθεσης, όπως ανακοίνωσε ο Dom Matthews, Studio Head της Ninja, σε άρθρο του στο Xbox Wire, το παιχνίδι θα έχει διάρκεια όσο περίπου και το πρώτο, θα είναι από την πρώτη μέρα στη βιβλιοθήκη του Game Pass, θα κυκλοφορήσει μόνο σε ψηφιακή μορφή, ενώ θα κοστίζει 49,99 δολάρια, οπότε λογικά στη χώρα μας θα είναι στα 49,99 ευρώ.

Πάνος Τσαμπούκος's Avatar

Πάνος Τσαμπούκος

Λάτρης ταινιών και σειρών, αλλά οι γονείς μου ακόμη έχουν να λένε πως όταν έπιανα τηλεχειριστήριο στα χέρια μου μικρός, το δωμάτιο δε με χωρούσε. That's life, I guess...