ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Στις αρχές του 2025 καταφθάνει το Dune: Awakening στα PC

Πιο μετά η κυκλοφορία στις κονσόλες.

Ένα από τα μεγαλύτερα σε διάρκεια trailers που παρακολουθήσαμε στην Opening Night Live της Gamescom ήταν αυτό του Dune: Awakening. Το παιχνίδι που βασίζεται πάνω στο πλούσιο σύμπαν των βιβλίων του Frank Herbert μας απασχόλησε για περίπου 5 λεπτά, κερδίζοντας την προσοχή μας, αφού για πρώτη φορά είδαμε να χρησιμοποιούνται τόσοι πολλοί μηχανισμοί του παιχνιδιού, οι οποίοι καταλήγουν να μας μας βοηθάνε να επιβιώσουμε στην επιφάνεια του αφιλόξενου Arrakis.

Πάνω στην καυτή έρημο του πιο επικίνδυνου πλανήτη θα κληθούμε να χτίσουμε γιγάντιες βάσεις, να craft-άρουμε τον εξοπλισμό μας, αλλά και να πολεμήσουμε όποιον σταθεί εμπόδιο σε εμάς και στους συμπαίκτες μας, στην προσπάθειά μας να κυριαρχήσουμε. Το Dune: Awakening διαθέτει open-world δομή, ενώ πρόκειται για ένα MMO με έντονα survival στοιχεία, που το ξεχωρίζουν.

Πέρα από το trailer, έγινε γνωστή και η περίοδος κυκλοφορίας του παιχνιδιού, με τον τίτλο της Funcom να έρχεται στις αρχές του 2025 στα PC, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να κυκλοφορήσει και σε PS5 και Xbox Series X|S.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο creative director της Funcom, Joel Bylos - αν και φάνηκε λιγάκι αγχωμένος σχετικά με το πως οι παίκτες θα δεθούν με τους μπόλικους μηχανισμούς που φέρει το game - δηλώνει αρκετά αισιόδοξος για την πορεία του Dune: Awakening και τη δουλειά που έχει γίνει από την ομάδα ανάπτυξης, ανυπομονώντας να δει πως θα αντιδράσει η κοινότητα παίζοντάς το.

Δημήτρης Μίχος's Avatar

Δημήτρης Μίχος

Μια διπολική gaming προσωπικότητα που ακροβατεί μεταξύ των multiplayer και single-player games.