ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Passkey: Συνδέσου στο PlayStation account σου γρήγορα και με ασφάλεια

Οι κωδικοί δεν θα σε καθυστερούν πια από την gaming εμπειρία σου.

Η Sony εισάγει έναν νέο τρόπο για να συνδεόμαστε στο PlayStation account μας χωρίς χρονοτριβές, ενώ παράλληλα υπόσχεται μεγαλύτερη ασφάλεια στους χρήστες. Με την προσθήκη του PlayStation Passkey η πρόσβαση θα είναι υπόθεση μερικών μόνο δευτερολέπτων.

Η πρόσβαση στους λογαριασμούς, πέρα από την συμβατική πληκτρολόγηση του κωδικού, θα πραγματοποιείται και μέσω του κινητού τηλεφώνου ή υπολογιστή. Για παράδειγμα, θα επιτρέπεται η είσοδος μέσω του του ξεκλειδώματος της οθόνης της συσκευής, δηλαδή μέσω δακτυλικού αποτυπώματος, σάρωσης προσώπου και εισαγωγής PIN. Αυτός ο νέος τρόπος σύνδεσης υπόσχεται σημαντικά γρηγορότερη πρόσβαση αφαιρώντας τη διαδικασία της πληκτρολόγησης του κωδικού πρόσβασης και επιτρέπει την άμεση αλληλεπίδραση με το account σας.

Επιπλέον, οι «άμυνες» του λογαριασμού αναβαθμίζονται καθώς, σε αντίθεση με τους συμβατικούς κωδικούς, το κλειδί πρόσβασης δεν δύναται να το μαντέψει κανείς ή να επαναχρησιμοποιηθεί αφού έχει ο χρήστης την αποκλειστική πρόσβαση. Συν τοις άλλοις, αυτή η μέθοδος έχει αποδειχθεί ισχυρότερη στο λεγόμενο «phishing» και σε άλλους τύπους κυβερνο-επιθέσεων όπως παραβίαση δεδομένων.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτή την νέα λειτουργία στο τμήμα ασφάλειας στις ρυθμίσεις Διαχείρισης Λογαριασμού στο PS5, το PS4, τον υπολογιστή ή την κινητή συσκευή σας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την αντίστοιχη ηλεκτρονική διεύθυνση της Sony.

Κωνσταντίνος Μπούρπουλας's Avatar

Κωνσταντίνος Μπούρπουλας

Σε ένα πρώιμο στάδιο της ζωής μου ανακάλυψα πως μέσω του gaming μπορείς να είσαι και να κάνεις ό,τι θες με το πάτημα μερικών κουμπιών. Το τηλεκοντρόλ φαινόταν πια ντεμοντέ.