ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Τα πρώτα Final Fantasy και άλλα JRPGs μπαίνουν σήμερα στο Xbox

Από τη χειραψία στην αγκαλιά προχώρησαν οι Square Enix και Xbox!

Έχει μαλλιάσει η γλώσσα του Phil Spencer να επαναλαμβάνει και να βροντοφωνάζει πως είναι αναγκαίο για την gaming υπόσταση της Microsoft να εισχωρήσει στην ιαπωνική κουλτούρα. Μία απόδειξη αυτών των προσπαθειών, η φετινή παρουσία του Xbox στο Tokyo Game Show. Μπορεί σε αυτό να μην είδαμε κάποια συγκλονιστική ανακοίνωση, ωστόσο το livestream του Xbox έκλεισε με shadowdrops και εκ νέου υπογράμμιση ότι το brand θέλει να "χτίσει γέφυρες" προς τους μεγάλους publishers της Ιαπωνίας, όπως η Square Enix.

Στην πράξη αυτό μεταφράζεται, τουλάχιστον στη συγκεκριμένη περίπτωση, με ενίσχυση του Xbox/PC Game Pass καταλόγου με τίτλους της Square, εφόσον ανακοινώθηκε πως από σήμερα κιόλας θα βρείτε διαθέσιμα προς αγορά τα Final Fantasy I – VI Pixel Remaster, ενώ προστέθηκαν στο Game Pass τα Trials of Mana και Legend of Mana, προσφέροντας 2 διαφορετικές JRPG εμπειρίες στους συνδρομητές της υπηρεσίας. Ειδικά για τα πρώτα Final Fantasy δεν χρειάζονται συστάσεις, αλλά και τα Mana games έχουν ένα ολίγον τι υψηλό στάτους στο ιαπωνικό gaming, ενώ πρόσφατα είχαμε και την κυκλοφορία του ολοκαίνουριου Visions of Mana, που επίσης βρέθηκε στο Game Pass από day one.

Η υποδοχή αυτών των κλασσικών τίτλων, λοιπόν, στο Game Pass αποτελεί δείγμα της διάθεσης του Xbox να φέρει όσα περισσότερα games της Square Enix στην πλατφόρμα του, με τους fans να αδημονούν για ακόμα πιο "ηχηρές" αφίξεις όπως τα Final Fantasy VII Remake/Rebirth και Final Fantasy XVI, έστω και προς αγορά.

Μπράβο πάντως που αρχίζουν να αποφέρουν καρπούς όλες αυτές οι επί καιρώ συζητήσεις και διαπραγματεύσεις, εφόσον το οικοσύστημα του Xbox έχει ανάγκη περισσότερης ιαπωνικής εκπροσώπησης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και την περίπτωση του Dragon Quest III HD-2D Remake, που επίσης θα έρθει στο Xbox, δημιουργώντας σχέσεις με ακόμα ένα franchise που - βάσει παράδοσης πάντα - δεν είχε ιδιαίτερες επαφές.

Όπως και να 'χει, αν δεν είχατε ποτέ εμπειρία με τα Final Fantasy ή τα Mana, ευκαιρία να τα παίξετε τώρα μέσω Game Pass!

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.