ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

ΦΗΜΗ: Στραμμένη στο Gears 6 η The Coalition

Οι απολύσεις στη Microsoft επηρέασαν εμφανώς το στόυντιο.

Σύμφωνα με τον Jeff Grubb, ρεπόρτερ της Giant Bomb, το καναδέζικο στούντιο οδεύει πρόσω ολοταχώς για το Gears 6 (ή Gears of War 6), όπως ο ίδιος ανέφερε στο δικό του Game Mess Mornings σόου.

Η The Coalition τον περασμένο Μάιο εργαζόταν πάνω σε αρκετά παιχνίδια. Συγκεκριμένα ήταν έτοιμη να ξεκινήσει να μεταβαίνει στη next-gen εποχή της, χρησιμοποιώντας την Unreal Engine 5 και, όπως ανέφερε ένας από τους level designers της εταιρείας, είχε ξεκινήσει να εργάζεται πάνω σε ένα ολοκαίνουριο IP. Όπως ανέφερε ο Grubb, το δημοφιλές στούντιο δούλευε βοηθητικά πάνω στο Halo Infinite όπως και στο The Matrix Awakens Unreal Engine 5 Tech Demo σε συνεργασία με την Epic, σε συνδυασμό με τα δύο πλέον ακυρωθέντα projects της. Καθώς οι μαζικές απολύσεις στο στρατόπεδο της Microsoft πήγαιναν και έρχονταν, η εταιρεία που κατέχει πια τα δικαιώματα του Gears φαίνεται πως επηρεάστηκε άμεσα και αισθητά από αυτή την στρατηγική, με αποτέλεσμα να αλλάξουν οι προτεραιότητες της.

«Έχουν ακυρώσει αυτό το μικρό project, ακριβώς όπως και ένα ακόμα project, οπότε υπάρχουν δύο παιχνίδια που έχουν ακυρωθεί εκεί. Όλα αυτά αντανακλούν τις απολύσεις που έγιναν στη Microsoft, όπου επηρέασαν και την Coalition λίγο. Το στούντιο πλέον θα μετακινηθεί ολόκληρο στο Gears 6. Λέω τώρα, πώς πιθανότατα έχει προχωρήσει στο Gears 6 από τον προηγούμενο χρόνο, αλλά σίγουρα αυτό θα είναι το επόμενο παιχνίδι τους». Όπως συγκεκριμένα είπε ο Jeff Grubb στην εκπομπή του.

Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο πώς η Microsoft προ τριών περίπου εβδομάδων, προέβη στην απόλυση 10.000 εργαζομένων με αποτέλεσμα το συνολικό εργατικό δυναμικό της να μειωθεί κατά 5% με απώτερο σκοπό την μείωση του συνολικού κόστους.

Πηγή: VGC

Γιώργος Μπαβέλας's Avatar

Γιώργος Μπαβέλας

To gaming λειτουργεί ως μία μορφή ψυχοθεραπείας, μια προσπάθεια να δω την καθημερινότητά μου λίγο πιο ρομαντικά.


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /usr/www/users/savetj/modules/mod_related_items/src/Helper/RelatedItemsHelper.php on line 88