ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

The Day Before: Το μεγάλο scam επιβεβαιώθηκε με κλείσιμο του studio

Τα πήρε και έφυγε για Κούβα η Fntastic.

Μην πείτε ότι δεν σας είχαμε προειδοποιήσει. Δυστυχώς το όλο εγχείρημα - που βρομούσε στους πάντες - ονόματι "The Day Before", αποδείχθηκε μία απάτη, κάτι που επιβεβαιώθηκε από το γεγονός ότι, μόλις 4 ημέρες μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού, οι δημιουργοί του ανακοινώνουν πως βάζουν λουκέτο λόγω χρεών.

Λυπούμαστε, αλλά δεν μπορούμε να συγκινηθούμε από τέτοιες ανακοινώσεις όπως αυτή που θα διαβάσετε, αφού πολύς κόσμος έσπευσε να αγοράσει το παιχνίδι της Fntastic, το μέλλον του οποίου έγινε μετέωρο πριν καν κλείσει εβδομάδα. Άλλο που το παιχνίδι που εμφανίστηκε στο Steam είναι... κάτι άλλο από αυτό που μας υποσχέθηκαν, εξού και τα τραγικά χαμηλά reviews στο Steam από όσους - συγχωρέστε με για την ωμότητα - πιάστηκαν κορόιδα. 

Για να μπούμε και στην actual ανακοίνωση, η Fntastic δεν παραδέχεται τίποτα κακοπροαίρετο, αλλά υποστηρίζει πως ο μόνος λόγος που φτάσαμε σε αυτή τη στενάχωρη εξέλιξη είναι ότι το The Day Before δεν έπιασε τους οικονομικούς στόχους που είχαν τεθεί. 

Ακολουθεί το post της Fntastic:

"Σήμερα ανακοινώνουμε το κλείσιμο του Fntastic studio. Δυστυχώς, το The Day Before απέτυχε οικονομικά και μας λείπουν οι πόροι για να συνεχίσουμε. Όλα τα έσοδα που λάβαμε χρησιμοποιούνται για την πληρωμή χρεών στους συνεργάτες μας.

Επενδύσαμε όλη μας την προσπάθεια, τους πόρους και τις εργατικές ώρες στην ανάπτυξη του The Day Before, που ήταν το πρώτο μας τεράστιο παιχνίδι. Θέλαμε πραγματικά να κυκλοφορήσουμε νέα patches για να αποκαλύψουμε τις πλήρεις προοπτικές του παιχνιδιού, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε τη χρηματοδότηση για να συνεχίσουμε το έργο μας.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως δεν πήραμε χρήματα από το κοινό κατά την ανάπτυξη του The Day Before: δεν υπήρξαν pre-orders ή crowdfunding καμπάνιες. Δουλέψαμε αδιάκοπα για πέντε χρόνια, χύνοντας αίμα, ιδρώτα και δάκρια στο παιχνίδι."

Ακολούθησαν κι άλλες φανφάρες, αλλά εγώ έχω μία απορία βρε παιδιά: τα λεφτά όσων το αγόρασαν αυτές τις μέρες του launch, δεν τα φάγατε; Ποια pre-orders, ποιο crowdfunding, ποιο ουράνιο και τόξο;

Κλείνω το παραλήρημα συμπληρώνοντας πως μέσα στην ανακοίνωση η μόνη συγγνώμη αφορά το "αν δεν κάλυψαν τις προσδοκίες μας", όπως και ότι το παιχνίδι θα συνεχίσει να είναι λειτουργικό χωρίς υπόσχεση του για πόσο καιρό ακόμα.

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως το listing του παιχνιδιού αφαιρέθηκε από το Steam, για να μην την πατήσει κανένας άλλος.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.