ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

The Eternal Life of Goldman: Ένα πανέμορφο ζωγραφισμένο στο χέρι 2D side-scroller

Μία περιπέτεια για εκλεπτυσμένα μάτια!

Ενδέχεται μερικοί να γνωρίζετε τη Weappy Studio από το This Is the Police. Αν όχι, το νέο της παιχνίδι ίσως αποτελέσει ιδανική περίπτωση για να συστηθείτε με την ταλαντούχα αυτή ομάδα, που πάντα βάζει το όραμα στο υψηλότερο ράφι των προτεραιοτήτων της. Παράδειγμα αυτού φαίνεται πως θα είναι και η επόμενη προσπάθειά της, το The Eternal Life of Goldman, που μας παρουσιάστηκε ως ένα δύο διαστάσεων platformer adventure που αποδίδει φόρο τιμής στο hand-drawn frame-by-frame animation και στα κλασσικά side-scrollers.

Στο The Eternal Life of Goldman ελέγχετε τον ίδιο τον Goldman που, με σύμμαχο το μπαστούνι του, καλείται να περιηγηθεί σε ένα μυστηριώδες αρχιπέλαγος και να εξολοθρεύσει μία οντότητα, που κανείς δεν έχει δει ποτέ του, αλλά φέρεται να ευθύνεται για την τραγωδία που έχει βρει αυτό το μέρος. Εξερευνώντας μυστικά αυτής της τοποθεσίας, ο Goldman θα μπορεί να αναβαθμίσει το μπαστούνι του και να ξεκλειδώσει νέες ικανότητες, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει κάθε παράξενο πλάσμα που έχει "γεννήσει" το "Deity".

Οι devs του υποστηρίζουν πως αναποδογύρισαν όλο το genre των 2D platformers για να βρουν καινοτόμες ιδέες και να αποτρέψουν τους εαυτούς τους από το να χρησιμοποιήσουν κλισέ τεχνικές και gameplay μηχανισμούς. Έτσι, θέλουν να πιστεύουν πως δημιούργησαν ένα παιχνίδι που επιβραβεύει δίκαια την περιπέτεια των παικτών και που τους βάζει στη διαδικασία να ολοκληρώσουν platforming sections με πρόκληση, αλλά δίκαια. 

Φυσικά, το The Eternal Life of Goldman ποντάρει πολλά στο ζωγραφισμένο στο χέρι εικαστικό του. Διόλου τυχαίο ότι είναι τόσο σχολαστικά σχεδιασμένο, με τη Weappy Studio να ισχυρίζεται πως κανένα δωμάτιο ή τοπίο δεν είναι κοινό με κάποιο προηγούμενο, ενώ στοχεύει στο να μας δημιουργήσει μία οπτική έκπληξη αντίστοιχη με αυτή που πολλοί gamers ένιωσαν αντικρίζοντας για πρώτη φορά ένα 16-bit video game.

Περισσότερα για το The Eternal Life of Goldman θα μάθουμε μέσα στην χρονιά.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.