ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Τίτλοι τέλους για την E3

I’m not crying, you’re crying.

Βαριά και ασήκωτη η σημερινή μέρα για όλους όσους έχουν ασχοληθεί έστω και λίγο με τον κλάδο του gaming, αφού η Entertainment Software Association, η εταιρία που οργάνωνε την E3, μετά από 28 χρόνια παρουσίας, έριξε την αυλαία οριστικά για το πολυαγαπημένο σόου με ένα αρκετά συγκινητικό μήνυμα στο X.

«Μετά από περισσότερες από δύο δεκαετίες παρουσίας της E3, κάθε μια μεγαλύτερη από την προηγούμενη, ήρθε η ώρα να πούμε αντίο. Ευχαριστούμε για τις αναμνήσεις».

Το σόου έλαβε μέρος για τελευταία φορά το 2019, ενώ ακολούθησε η πανδημία, με συνοδεία ακυρώσεων για όλες τις επόμενες χρονιές. Κάποιες προσπάθειες για την επαναφορά του υπήρξαν, όμως δεν ήταν αρκετές. Ο COVID-19 επέφερε μεγάλες αλλαγές στο κομμάτι των συμφερόντων των εταιριών, με τις ίδιες να προτιμούν την ‘’ψηφιακή’’ τους παρουσία σε αποκαλυπτήρια online showcases. 

Η E3 θα μείνει στο παρελθόν πλέον, ως το πιο εμβληματικό και επιδραστικό convention στην ιστορία του gaming. Θα μείνει στις μνήμες μας όχι εξαιτίας των μεγάλων αποκαλύψεων, αλλά κυρίως για να μας θυμίζει συνεχώς οτι η φυσική μας παρουσία, η αλληλεπίδραση μεταξύ των ανθρώπων, ένα σχόλιο μεταξύ αγνώστων και μια κραυγή ενθουσιασμού, δεν μπορούν να αντικατασταθούν με τίποτα ψηφιακό.

Γιώργος Μπαβέλας's Avatar

Γιώργος Μπαβέλας

To gaming λειτουργεί ως μία μορφή ψυχοθεραπείας, μια προσπάθεια να δω την καθημερινότητά μου λίγο πιο ρομαντικά.