ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

To Assassin’s Creed θα «ζωντανέψει» στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Για χάρη της Χαιρώνειας.

Σε μια συνεργασία που ομολογουμένως κανείς μας δεν περίμενε - ακόμα και οι πιο φανατικοί - τα πλάνα του Assassin’s Creed Odyssey θα συνδράμουν στο να εμπλουτιστεί η έκθεση «Χαιρώνεια, 2 Αυγούστου 338 π.Χ.: Μια μέρα που άλλαξε τον κόσμο».

Πιο συγκεκριμένα, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού θα διοργανώσουν μια νέα σειρά αρχαιολογικών εκθέσεων με όνομα «Ιστορίες Ανθρώπων» και θα τονίζει τη σημασία της μάχης της Χαιρώνειας. Η συγκεκριμένη μάχη έθεσε τα θεμέλια για τη δημιουργία του σημερινού Δυτικού κόσμου, ξεκινώντας από την μετάβαση από κλασική σε ελληνιστική περίοδο. Αυτό είναι και το σημείο της ιστορίας που για πρώτη φορά ο Αλέξανδρος Γ’ της Μακεδονίας έρχεται στο προσκήνιο αλλάζοντας τον ρου τόσο της μάχης όσο και της ευρύτερης ιστορίας.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το πως ακριβώς θα μπουν στη ροή τα πλάνα από το AC δεν έχουν γίνει, ωστόσο όσοι-όσες θελήσουν έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν την έκθεση μέχρι τις 31 Μαρτίου. Either way, είναι εξαιρετικά σημαντικό να βλέπουμε τέτοιες ενέργειες σε αντίστοιχα πλαίσια στην Ελλάδα που το gaming ακόμη δεν έχει το σεβασμό που του αξίζει.

Χριστόφορος Πόλυγγερ's Avatar

Χριστόφορος Πόλυγγερ

Δεν έχω μάθει να παίζω παιχνίδια casually. Είτε θα πάμε με δεκάωρο session και πλατίνα ή καθόλου.