ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Το Black Myth: Wukong σπάει όλα τα ρεκόρ των single player games στο Steam

Η πιο γνωστή μαϊμού του κόσμου;

Ο Wu Cheng'en, θρυλικός συγγραφέας πίσω από το Journey to the West, θα ήταν περήφανος στην όψη της επιτυχίας που σημειώνει το Black Myth: Wukong, ενός παιχνιδιού που βασίζεται και εξελίσσει τις θεματικές του εν λόγω κινεζικού έπους. Ο τίτλος της Game Science μετρά μόλις μερικές ώρες κυκλοφορίας και καταρρίπτει ένα-ένα τα ρεκόρ στην πλατφόρμα του Steam, ξεπερνώντας σε ταυτόχρονους παίκτες ακόμα και τα πιο πολυβραβευμένα ή δημοφιλή games όλων των εποχών.

Με το μέχρι τώρα peak των 2.223.179 concurrent παικτών, το Black Myth: Wukong σκαρφάλωσε στη 2η θέση όλων των εποχών στη σχετική λίστα του Steam, αφήνοντας πίσω του παιχνίδια-φαινόμενα των trends, είτε πρόσφατα είτε και πιο κλασσικές περιπτώσεις. Ένα από αυτά είναι το Palworld, που έκανε πραγματική αίσθηση στις αρχές του 2024, όπως και το Counter-Strike 2 της ίδιας της Valve, που ήταν ανέκαθεν σταθερή δύναμη σε μόνιμους παίκτες και στην προηγούμενη έκδοσή του.

Όσον αφορά τους όμοιους του, γιατί οφείλουμε να σκεφτόμαστε πως το Black Myth: Wukong είναι ένα single-player action-RPG, καταλαβαίνετε πως έγινε το νο.1 παιχνίδι σε αυτό το στατιστικό του Steam, σπάζοντας το ρεκόρ που κατείχε το Cyberpunk 2077 με κάτι παραπάνω από 1 εκατομμύριο ενεργούς παίκτες την ίδια στιγμή. Μοναδική περίπτωση που εξακολουθεί να έχει σημειώσει μεγαλύτερα νούμερα, αυτή του PUBG, που δύσκολα θα ξεπεραστεί με τους 3.257.248 παίκτες που είχε καταγράψει.

Θα παρακολουθούμε με ενδιαφέρον και περιέργεια το κατά πόσο το Black Myth: Wukong είναι ικανό να ανεβάσει ακόμα περισσότερο την επιρροή του. 

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.