ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Το MMORPG Final Fantasy XIV έρχεται επιτέλους και στο Xbox!

Πρώτη ματιά και στο νέο expansion.

Η αλήθεια είναι πως το Xbox δυσκολεύεται εδώ και χρόνια να εξασφαλίσει την παρουσία των Final Fantasy κυκλοφοριών στις κονσόλες του, με την αντίπερα όχθη να έχει συνεχώς αποκλειστικά deals για τα περισσότερα mainline entries, όπως το Final Fantasy VII Remake και το Final Fantasy XVI. Πολλοί προβληματίστηκαν από την ευρύτερη απόσταση που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στη Microsoft και τη Square, φτάνοντας να αναρωτηθούν αν υπάρχουν εξελίξεις στο υπόβαθρο που δεν γνωρίζουμε και ίσως επηρεάζουν αυτό το πάρε-δώσε. Ελαφρώς πιο ευχάριστο είναι το κλίμα ανάμεσα στις δύο πλευρές πλέον, εφόσον μία ξαφνική εμφάνιση του Phil Spencer στο Final Fantasy XIV Fan Fest άλλαξε πολύ τα δεδομένα.

Ο επικεφαλής του Xbox βγήκε επί σκηνής και κυριολεκτικά έδωσε τα χέρια με τον Naoki Yoshida, ανακοινώνοντας το γεγονός πως το Final Fantasy XIV, το  MMORPG της Square Enix που συνεχίζει να λαμβάνει υποστήριξη, θα έρθει στα Xbox Series X|S μέσα στην άνοιξη του 2024. Ο Spencer ευχήθηκε μάλιστα αυτή να είναι η αρχή μίας στενότερης σχέσης/επικοινωνίας ανάμεσα στους δύο αυτούς τιτάνες του gaming, ώστε να απολαμβάνουν και οι Xbox παίκτες τους πολλούς, κατά βάση ιαπωνικούς, τίτλους που επί χρόνων τροφοδοτούν τις κονσόλες PlayStation.

Η συνεργασία θα πραγματοποιηθεί πάνω στην ώρα για το νέο expansion του παιχνιδιού, το Final Fantasy XIV: Dawntrail, που θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2024. Για ρίξτε μία ματιά:

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.