ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Το Monster Hunter Wilds έκλεψε τις εντυπώσεις στη Gamescom

Τι τέρατα είναι τούτα!

Με βαριά εστίαση στα καινούρια Monsters παρέδωσε η Capcom το τρίτο επίσημο trailer για το πολυαναμενόμενο Monster Hunter Wilds.

Τα νέα πλάνα και στιγμιότυπα μας ανέδειξαν πολλές πληροφορίες για τα Forbidden Lands και τους κτηνώδεις κατοίκους τους καθώς και για το πως θα τα εξερευνήσουμε. 

Το trailer μας αποκάλυψε αμέσως μια νέα περιοχή των Forbidden Lands, το λεγόμενο Scarlet Forest. Ένα καταπράσινο σκηνικό με πανύψηλη χλωρίδα που έρχεται σε άμεση χρωματική αντίθεση με νερά ερυθρών αποχρώσεων που διανύουν τις εκτάσεις του. Όπως και τα άλλα οικοσυστήματα στο Monster Hunter Wilds, το Scarlet Forest είναι ένα δυναμικό περιβάλλον που μεταβάλλεται ραγδαία, μαζί και με την άγρια ζωή που το κατοικεί. 

Ένα από αυτά τα πλάσματα είναι το Lala Barina, ένα γιγαντιαίο αραχνομορφική πλάσμα που κινείται σχεδόν χορευτικά, στην προσπάθεια του να μας σουβλίσει με τα αιχμηρά του άκρα, με την ικανότητα να ξεδιπλώσει τον θώρακα του σε ένα πανέμορφο αλλά και εξίσου φονικό τριαντάφυλλο. 

Πέρα από το Lala Barina είχαμε και πολλαπλά πλάνα του Apex Monster της ευρύτερης περιοχής, το Rey Dau.  Ένα Monster που ανήκει στην κατηγορία των Flying Wyvern με κυριολεκτικά αστραπιαία χτυπήματα που εύκολα μπορούν να φέρουν το κυνήγι σε ένα πρόωρο τέλος. 

Για την πιο εύκολη αντιμετώπιση τέτοιων απειλών ο κάθε Hunter μπορεί να χρησιμοποιήσει τους Support Hunters που είδαμε στο trailer, ως βοηθητικά ΝPC μέλη της ομάδας μας, ή να αξιοποιήσουν κάποιες από τις καινούριες κινήσεις διαθέσιμες, όπως τα Offset Attacks που η χρήση τους την κατάλληλη στιγμή θα διακόψουν τις επιθέσεις ενός Monster και το Power Clash που ύστερα από μια σωματική διαμάχη μας επιτρέπει να ρίξουμε ένα Monster εκτός ισορροπίας. 

Τέλος στο trailer παρατηρήσαμε την αμεσότητα του open world σε σχέση με την έναρξη του κυνηγιού. Στο open world των Forbidden Lands μας δύνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε φορητά Camps που μας δίνουν την δυνατότητα να χειριστούμε τον εξοπλισμό μας ή να ανεφοδιαστούμε και οι αποστολές μπορούν να ξεκινήσουν με την απλή προσέγγιση ενός Monster, δίχως επιστροφή στο κύριο base. 

Το Monster Hunter Wilds αναμένεται να κυκλοφορήσει για PlayStation 5, Xbox Series και PC μέσω Steam το 2025.

Σπύρος Μπίρλης's Avatar

Σπύρος Μπίρλης