ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Το μουσείο της Nintendo ανοίγει τις πόρτες του τον Οκτώβριο

Ο Shigeru Miyamoto μας κάνει την πρώτη ξενάγηση!

Η ιστορία της Nintendo είναι τεράστια και δεν χωρά ανάμεσα σε τέσσερεις τοίχους, ούτε μεταξύ λίγων ορόφων. Παρόλα αυτά ο ιαπωνικός κολοσσός κάνει μία προσπάθεια να δημιουργήσει έναν χώρο που τιμά και διαφημίζει όλα όσα έχει προσφέρει στο gaming, και το αποτέλεσμα είναι - ή μάλλον θα είναι σύντομα - το Nintendo Museum.

Όπως δηλώνει, πρόκειται για ένα μουσείο που προβάλλει την κληρονομιά που έχει αφήσει - και συνεχίζει να αφήνει - η Nintendo σε όλο το gaming στερέωμα, με δωμάτια που στολίζουν συλλεκτικά προϊόντα του brand και παρέχουν πληροφορίες και ιστορικές αναδρομές σε μερικά καίρια σημεία επίδρασης στον χώρο.

Στο αυτόνομο Direct που φιλοξενήθηκε στα κανάλια της Nintendo ο θρύλος Shigeru Miyamoto μας πήρε από το χέρι και μας έκανε μία ταχεία περιήγηση στο Nintendo Museum, ένα κτήριο που θα βρίσκεται στο Κιότο της Ιαπωνίας και θα ανοίξει προς τους επισκέπτες στις 2 Οκτωβρίου.

Στο βίντεο βλέπουμε σειρές από βιτρίνες μέσα στις οποίες φωτίζονται τα βιντεοπαιχνίδια και οι κονσόλες που άφησαν εποχή (από Famicom μέχρι και το Switch), όλα χωρισμένα θεματικά και ανά γενιά, με γιγαντιαία controllers να μας παραπέμπουν στην κατηγοριοποίησή τους. Γίνεται σαφές επίσης πως υπάρχουν σημεία όπου τιμώνται και τα προϊόντα που κατασκεύαζε η Nintendo πολύ πριν να μπει στα video games, εφόσον μιλάμε για μία εταιρεία που ιδρύθηκε το 1899! Σε άλλον όροφο θα βρείτε interactive δραστηριότητες και sets, και φυσικά θα μπορείτε να παίξετε games σε γιγαντοοθόνες. Εννοείται πως θα υπάρχει ρεστοράν, μαγαζάκι για σουβενίρ και πολλά ακόμη να εξερευνήσετε.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως η τιμή εισόδου στο Nintendo Museum για τους ενήλικες θα ανέρχεται στα 3.300 ιαπωνικά γιεν, που αντιστοιχούν περίπου στα 20€.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.