ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Το online shooter Splitgate 2 ανακοινώθηκε και κυκλοφορεί το 2025

6 χρόνια μετά το πρώτο game.

Με ένα reveal trailer επέλεξε η 1047 Games να μας παρουσιάσει το sequel του Splitgate που κυκλοφόρησε το 2019, όντας ένα free-to-play multiplayer shooter. Το πρώτο παιχνίδι συνδύαζε στοιχεία από διάφορα FPS, όπως Halo και Portal, πετυχαίνοντας έναν συνδυασμό που προσέφερε άπειρα εντυπωσιακά kills και ξέφρενη δράση. Βέβαια, παρά το πολλά downloads που άγγιξαν τα 22 εκατομμύρια σε κονσόλες και PC, το Splitgate δεν κατάφερε να μακροημερεύσει, κάνοντας ένα βήμα πίσω με σκοπό να αναπτυχθεί η συνέχεια του.

Λίγα χρόνια μετά, η 1047 Games δείχνει να παρουσιάζεται πιο έτοιμη από ποτέ, διορθώνοντας ενδεχομένως τα λάθη που έγιναν στο πρώτο game. Σύμφωνα λοιπόν με τους δημιουργούς, το Splitgate 2 αναπτύσσεται από μία πολύ έμπειρη ομάδα, με προγραμματιστές που εργάστηκαν στο παρελθόν σε μεγάλες εταιρείες όπως Bungie, 343 Industries, Activision, Riot Games και ΕΑ. 

Ο CEO της 1047 Games, Ian Proulx, συμπλήρωσε τα παραπάνω, λέγοντας πως το παιχνίδι σχεδιάζεται με τη βοήθεια της Unreal Engine 5 για να προσφέρει μία εμπειρία ενός triple-A FPS τίτλου στους παίκτες. Επιπλέον, ο ίδιος υπόσχεται πως το Splitgate 2 αναπτύσσεται με στόχο να προσφέρει μία γνώριμη αλλά ταυτόχρονα πολύ διαφορετική εμπειρία σε όσους ασχολήθηκαν με το πρώτο game, ενώ ξέρουμε πως θα κυκλοφορήσει εντός του 2025, για κονσόλες και PC.

Ο Ian στάθηκε ακόμα και στο πρώτο Splitgate, το οποίο αναπτύχθηκε από έναν μικρό κοιτώνα, με την επιτυχία και το community που είχε καταφέρει να ήταν κάτι εξωφρενικό για όλους τότε στην 1047 Games. Το sequel όμως φαίνεται πως αναπτύσσεται με διαφορετικά στάνταρ, με το reveal trailer να παρουσιάζεται προσεγμένο και αρκετά υποσχόμενο.

Δημήτρης Μίχος's Avatar

Δημήτρης Μίχος

Μια διπολική gaming προσωπικότητα που ακροβατεί μεταξύ των multiplayer και single-player games.