ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Το πρώτο Red Dead Redemption επανακυκλοφορεί... αλλά όχι όπως το περιμέναμε

Μας γλέντησε για τα καλά η Rockstar...

Μπορώ να θυμηθώ 3-4 αρθράκια μας που φυσικά δεν βγάλαμε από το μυαλό μας, αλλά γέρασαν άσχημα. Αυτό διότι όλα όσα ακούγαμε και μεταφέραμε για το πρώτο Red Dead Redemption, αποδείχθηκαν άστοχα, τουλάχιστον στον βαθμό τον οποίο τα φανταζόμασταν ή θέλαμε να τα φανταστούμε. Πράγματι, η Rockstar Games είχε πλάνα για τον original τίτλο, για τη ζωή του John Marston, για τα γεγονότα που διαδέχονται αυτά του RDR2. Όμως δεν ήταν ούτε κάποιο φιλόδοξο remake, ούτε κάποιο πιο προσγειωμένο remaster, ούτε καν μία next-gen έκδοση του παιχνιδιού για τις πιο σύγχρονες κονσόλες. Αντί για όλα αυτά, το Red Dead Redemption επιστρέφει, μόνο μέσω ενός απλού port όμως, το οποίο περιμένουμε στις 17 Αυγούστου για PS4 και Switch.

Τίποτα παραπάνω από αυτό. Δεν μιλάμε για κάποια αναβαθμισμένη έκδοση ή κάποια version με έστω quality of life αλλαγές. Είναι το παλιό, καλό Red Dead Redemption των PS3 και Xbox 360, χωρίς το online του, αλλά με το Undead Nightmare DLC. Στο Switch θα τρέχει natively, όπως και στο PS4, οι κάτοχοι PS5 όμως δεν θα μπορούν παρά να το παίξουν ως PS4 παιχνίδι μέσω backward compatibility. Αυτό σημαίνει πως – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – το παιχνίδι δεν θα επωφεληθεί από τις 4K τεχνολογίες ή υψηλότερο frame rate. Παράξενο, αν σκεφτεί κανείς πως η Xbox 360 έκδοση τρέχει 4K και 60FPS στο Series X.

Όπως και να ‘χει, η Rockstar το κοστολογεί στα 50€ και θα το επανακυκλοφορήσει ήδη από την ερχόμενη εβδομάδα, στις 17 Αυγούστου. Η κοινότητα έχει αντιδράσει για την “προχειρότητα” της κατάστασης, κάτι που φυσικά οφείλεται και στις φήμες που είχαν δημιουργηθεί και ήθελαν το παιχνίδι να επιστρέφει στη μηχανή του RDR2. Όπως πολύ σωστά τονίζουμε πολλές φορές, λοιπόν, όλα είναι φήμες μέχρι να ανακοινωθούν επίσημα.

Σε ευχάριστη νότα όμως, οι κάτοχοι Switch που δεν το έπαιξαν ποτέ σε Nintendo κονσόλα έχουν μπροστά τους ένα αριστούργημα και το ίδιο ισχύει και για οποιονδήποτε άλλο το πρωτοπαίξει σε αυτή τη μορφή. Μακάρι το port να είναι αντάξιο των προσδοκιών!

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.