ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Το sequel του Immortals Fenyx Rising ακυρώθηκε από την Ubisoft

Δεν δίνονται δεύτερες ευκαιρίες πια...

Στα χαμένα πήγαν οι όποιες ελπίδες μας γύρω από κάποια συνέχεια του Immortals Fenyx Rising, ύστερα από ένα εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ του VGC. Στην αρχή ξεκίνησε ως φήμη, στη συνέχεια όμως η απάντηση της Ubisoft οριακά το επιβεβαίωσε, εφόσον οι εκπρόσωποί της μας είπαν πλαγίως πως οι ομάδες τους έχουν στρέψει όλη τους την προσοχή σε πιο μεγάλες και καθιερωμένες σειρές.

Για να τα πάρουμε με τη σειρά, το VGC δημοσίευσε αρχικώς πως ενημερώθηκε από πολλαπλές development μεριές πως η Ubisoft στόχευε να αποκαλύψει φέτος ένα sequel του Immortals Fenyx Rising, το οποίο έχει – δυστυχώς – ακυρωθεί εδώ και μερικούς μήνες. Για όσους δεν το θυμούνται, αναφερόμαστε στη Zelda-like απόπειρα της Ubisoft Quebec, η οποία μας παρέδωσε μία χιουμοριστική εκδοχή της ελληνικής μυθολογίας, βασισμένη στα δομικά στοιχεία που καθιέρωσε η Nintendo με το Breath of the Wild. Ήταν ένα πολύ ανάλαφρο open world παιχνιδάκι, με πολλά references στα τερτίπια του δωδεκάθεου και dungeons.

 Το DLC του είχε πάει Κίνα και ο Jeff Grubb υποστήριζε πως η όποια συνέχεια ενδεχομένως θα εξέταζε κι άλλους πολιτισμούς, όμως τίποτα από αυτά δεν θα δει το φως της ημέρας βάσει των όσων μετέφερε το VGC και στη συνέχεια απαντήθηκε διπλωματικά από τη Ubisoft:

«Ανακατανέμουμε κάποιες δημιουργικές ομάδες και πόρους στην Ubisoft Quebec.Στο πλαίσιο της παγκόσμιας στρατηγικής μας, ανακατευθύνουμε και ανακατανέμουμε ορισμένες δημιουργικές ομάδες και πόρους εντός του studio του Quebec σε άλλα, μη ανακοινωμένα projects. Η τεχνογνωσία και οι τεχνολογίες που ανέπτυξαν αυτές οι ομάδες θα χρησιμεύσουν ως επιταχυντής για την ανάπτυξη αυτών των βασικών projects που επικεντρώνονται στα μεγαλύτερα brands μας. Δεν έχουμε τίποτα άλλο να μοιραστούμε στην παρούσα φάση.»

Η Ubisoft μας εξηγεί με διαγώνιο τρόπο ότι έχει εστιάσει πλήρως στα IP’s που κάνουν χαμό, αντί να ρισκάρει με την επιτυχία ή μη ενός λιγότερου IP όπως το Immortals, για αυτό και οι δημιουργοί του AC Odyssey θα ασχοληθούν με κάτι άλλο. Κρίμα πάντως γιατί το συγκεκριμένο άρεσε ειδικά σε αρκετό κόσμο στη χώρα μας.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.