ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Το Zelda: Tears of the Kingdom πούλησε πάνω από 18.5 εκατομμύρια αντίτυπα σε 1.5 μήνα

Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο του.

Αν υπάρχει κάτι που ξεπερνά την κριτική επιτυχία του Zelda: Tears of the Kingdom είναι η εμπορική του πορεία, όπως προκύπτει από τα τελευταία οικονομικά στατιστικά που κοινοποίησε η Nintendo. Το sequel του Breath of the Wild κυκλοφόρησε στα μέσα του περασμένου οικονομικού τριμήνου (1η Απριλίου με 30η Ιουνίου), αυτό όμως δεν το απέτρεψε από το να ξεχωρίσει ανάμεσα στις κυκλοφορίες της Nintendo και να σημειώσει νούμερα ανήκουστα για άλλες πλατφόρμες.

Το - κακά τα ψέματα - φαβορί για GOTY του 2023 κατάφερε σε διάστημα μόλις 1.5 μήνα να ξεπεράσει τις 18.5 εκατομμύρια πωλήσεις, κάτι που σε ανάλογο χρονικό διάστημα έχει ξεπεράσει μόνο η δυάδα κασετών Pokémon Scarlet & Violet για τα συγκεκριμένα οικοσυστήματα. Και επειδή οι πωλήσεις του μετρήθηκαν μεταξύ 12 Μαΐου (όταν και κυκλοφόρησε) και 30 Ιουνίου παραπάνω από πιθανό να έχει ξεπεράσει και τα 20 εκατομμύρια αντίτυπα τη στιγμή που μιλάμε.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στη Nintendo αναφέρουν πως βοήθησε πολύ και στο boost-άρισμα των πωλήσεων του Switch, αφενός χάρις στο συλλεκτικό OLED μοντέλο που ήταν αφιερωμένο στο Tears of the Kingdom και αφετέρου στην ευρύτερη γκάμα κονσολών, εφόσον πολύς κόσμος μπήκε στη διαδικασία να αγοράσει Switch για να παίξει το παιχνίδι που τόσο πολύ διαφημίστηκε με 10άρια και επαίνους. Ως αποτέλεσμα, καταγράφηκαν 3.9 εκατομμύρια πωλήσεις Switch ακόμη το περασμένο τρίμηνο, ανεβάζοντας το συνολικό στατιστικό στα 129.5 εκατομμύρια κομμάτια.

Το Switch πλέον στρογγυλοκάθεται με άνεση στη 2η θέση των best-selling κονσολών της Nintendo όλων των εποχών, έχοντας μπροστά του μόνο το Nintendo DS, ενώ το Tears of the Kingdom βρίσκεται ήδη στην 9η θέση των κορυφαίων σε πωλήσεις Switch games.

Δείτε επίσης το αναλυτικό μας review για το The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.