ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Τον Σεπτέμβριο στο Game Pass το Ara: History Untold

Ακόμα μία φετινή αποκλειστικότητα για το Xbox!

Μπορεί το Ara: History Untold να έγραψε απουσία στο Xbox Games Showcase, κάτι που μας παραξένεψε εφόσον περιμέναμε να μάθουμε πότε θα κυκλοφορήσει, ήταν όμως τελικά θέμα ημερών για να καλυφθεί και αυτό το κενό ενημέρωσης από τη Microsoft. Το turn-based grand strategy game της Oxide Games τελικά εμφανίστηκε στα post-show ημερήσια deep dives του Official Xbox Podcast, όπου και είδαμε νέα gameplay πλάνα μαζί με την ημερομηνία κυκλοφορίας του, η οποία επίσης προκαλεί έκπληξη. Αυτό διότι τοποθετήθηκε κοντά στο άλλο strategy του Xbox (Age of Mythology: Retold) με ημερομηνία λανσαρίσματος στις 24 Σεπτεμβρίου (στις 4 Σεπτεμβρίου βγαίνει το AoM). 

Σε αυτή τη λίγο εκτενέστερη παρουσίαση του παιχνιδιού μας έδειξαν ότι το Ara: History Untold θα χρησιμοποιεί κλασσικούς strategy μηχανισμούς και gameplay ιδέες όπως η καθιέρωση ολόκληρου εθνικού οικονομικού συστήματος, cloud-based συγχρονισμένο/ασυγχρόνιστο multiplayer και non-linear τεχνολογικά δέντρα. Πρόκειται επίσης να παρουσιάζει ενδιαφέρουσα και βαθιά απεικόνιση του κόσμου, εφόσον υπάρχουν πράγματα να διαχειριστείτε σε κάθε μεγέθυνση ή σμίκρυνση της αυτοκρατορίας σας. Εξηγήθηκε επίσης πώς οι devs χρησιμοποιούν τους "ταυτόχρονους γύρους", εφόσον ο κάθε παίκτης κάνει τη στρατηγική του κίνηση παράλληλα με τους υπόλοιπους στον κόσμο, άρα ο καθένας έχει τη σειρά του να πάρει απόφαση αλλά μη γνωρίζοντας την απόφαση που έχει πάρει ο αντίπαλός του.

Υπενθυμίζουμε πως το Ara: History Untold θα κυκλοφορήσει σε PC και Xbox Series X|S, ενώ θα συμπεριληφθεί κατευθείαν στους Game Pass καταλόγους.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.