ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Ανοιχτή προς εξαγορά δηλώνει η Ubisoft

Μπορεί να συνεχίσει όμως και ανεξάρτητη.

Οι τελευταίοι μήνες μας έχουν δείξει μία νέα τάση στη βιομηχανία, με μικρότερα studio αλλά και μεγαθήρια, όπως η Bethesda, να εξαγοράζονται για χρηματικά ποσά που “ζαλίζουν”. Μέσα στις αγορές αυτές και τις φήμες που κυκλοφορούν έλειπε ένα ιστορικό όνομα για το gaming, γεγονός που πλέον έχει αλλάξει, καθώς ο CEO της Ubisoft τοποθετήθηκε στο θέμα.

Πιο συγκεκριμένα, ο συνιδρυτής της εταιρίας, Yves Guillemot, σε μία τηλεδιάσκεψη με τους επενδυτές, δήλωσε πως τα περιουσιακά στοιχεία της Ubisoft έχουν μεγαλύτερη αξία από ποτέ. Τόνισε, επίσης, πως αν γινόταν κάποια προσφορά για εξαγορά, θα υπήρχε συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η εταιρία δεν έχει τη δυνατότητα να παραμείνει ανεξάρτητη.

“Πάντα παίρνουμε τις αποφάσεις μας με γνώμονα το όφελος των παικτών μας, των υπαλλήλων μας και των μετόχων μας. Η Ubisoft μπορεί να παραμείνει ανεξάρτητη. Έχουμε ταλέντο, βιομηχανική και οικονομική ισχύ και ένα μεγάλο portfolio με ισχυρά IP. Αν υπήρχε προσφορά για να εξαγοραστούμε, φυσικά και το διοικητικό συμβούλιο θα το συζητούσε για το όφελος των ενδιαφερομένων μερών.”

“Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι πως έχουμε υψηλής αξίας περιουσιακά στοιχεία. Μπορούμε να μείνουμε ανεξάρτητοι και να δημιουργήσουμε σημαντική αξία στο μέλλον γιατί έχουμε εργατικό δυναμικό, τεχνογνωσία, τεχνολογία και αφοσιωμένες κοινότητες.”, είπε ο Chief Financial Officer, Frederick Duguet.

Η Ubisoft δεν ανέφερε αν έχει δεχθεί προσφορά ή όχι μέχρι τώρα. Έτσι, εμείς οι gamers, μπορούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε εικασίες μεταξύ μας, καθώς παρακολουθούμε το “παιχνίδι” που παίζουν οι γίγαντες της βιομηχανίας.

Πηγή: vg247

Παύλος Ντέλης's Avatar

Παύλος Ντέλης

Με PS2 από τριών χρονών, μόνο εδώ θα μπορούσα να καταλήξω...


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /usr/www/users/savetj/modules/mod_related_items/src/Helper/RelatedItemsHelper.php on line 88