ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Ubisoft: Ενδεχόμενο πώλησης εξετάζει ο CEO με την Tencent

Ύστερα από την μεγάλη πτώση της αξίας της μετοχής της!

Οι προβληματισμοί της Ubisoft το τελευταίο διάστημα και η καθοδική πορεία της αξίας της μετοχής της, έχουν οδηγήσει την ίδια να σκέφτεται διάφορους τρόπους, ώστε να καταφέρει να σταθεροποιηθεί και να ορθοποδήσει ξανά. Πρόσφατο ρεπορτάζ του Bloomberg αποκαλύπτει τις επιλογές που έχει στο μυαλό της η Ubisoft, με μία από αυτές να είναι ακραίο σενάριο της εξαγοράς της.

Η οικογένεια Guillemot, που ίδρυσε την Ubisoft, φαίνεται πως μαζί με την Tencent, που κατέχει περίπου το 10% της εταιρείας, ψάχνουν να βρουν λύσεις, καθώς η Ubisoft έχασε περισσότερο από το μισό της χρηματιστηριακής αξίας φέτος. Ύστερα από τις υποδείξεις των συμβούλων τους, η Tencent και η Guillemot Brothers Ltd εξετάζουν από κοινού σοβαρά το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της εταιρείας, αγοράζοντας όλες τις μετοχές της. 

Μάλιστα, το διοικητικό συμβούλιο ανέλυσε τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν αν η εταιρεία οδηγηθεί σε πλήρη ιδιωτικοποίηση. Χαρακτηριστικά αναφέρει πως θα πρέπει να εφαρμοστεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μείωσης κόστους, ενώ θα πρέπει και να βελτιστοποιηθούν τα επίπεδα στελέχωσης, ώστε να είναι πιο συγκρίσιμα με τους υπόλοιπους ηγέτες της βιομηχανίας. Επιπλέον, θεωρεί σημαντική την αύξηση στην εστίαση των βασικών IP's, ενώ θα πρέπει να εξεταστεί ακόμα και το ενδεχόμενο αντικατάστασης του εν ενεργεία CEO, Yves Guillemot.

Επίσης, ακόμα ένα σενάριο που εξετάζεται είναι πώληση της Ubisoft σε στρατηγικό επενδυτή. Ακόμα τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει, με τις συζητήσεις των Tencent και Guillemot Brothers Ltd να βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο. Πάντως, η «κακή» εμπορική εκκίνηση του Star Wars Outlaws, αλλά και το delay του Assassin's Creed Shadows δεν βοηθούν σε καμία περίπτωση την Ubisoft, η οποία βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο.

Δημήτρης Μίχος's Avatar

Δημήτρης Μίχος

Μια διπολική gaming προσωπικότητα που ακροβατεί μεταξύ των multiplayer και single-player games.