ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Visions of Mana: Επιστρέφει το δημοφιλές RPG της Square Enix

Χάνει η Mana το παιδί και το παιδί τη Mana.

Σίγουρα μια από τις πιο απροσδόκητες εκπλήξεις που είχε σε απόθεμα ο Geoff στα The Game Awards, η Square Enix ανακοίνωσε το Visions of Mana, το πρώτο νέο entry στο JRPG franchise εδώ και 15 χρόνια.

Δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς με έκανε να σκεφτώ ότι αυτό το trailer θα κατέληγε με την αποκάλυψη του Mana λογότυπου, αλλά το ήξερα πριν προβληθεί. Μπορεί να ήταν η ζοφερή μελωδία του πιάνου που συνόδευε το καταπράσινο υπόβαθρο της φύσης που προεξέχει στις περισσότερες λήψεις ή ο ζωντανός σχεδιασμός του κύριου χαρακτήρα που βλέπουμε να περιφέρεται σε πολλές τοποθεσίες πριν το trailer κόψει σε ένα πλάνο του εμβληματικού δέντρου Mana.

Σε blogpost στην ιστοσελίδα της η Square Enix μας ενημερώνει πως στο Visions of Mana αναλαμβάνουμε το ρόλο του Val, ενός περίεργου και ανέμελου νεαρού άνδρα που ζει στο Fire Village της Tianeea.

Μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια, μια Νεράιδα επισκέπτεται περιοχές του κόσμου για να επιλέξει alms, άτομα που είναι μοιραία να ταξιδέψουν στο Δέντρο του Μάνα, το οποίο ευθύνεται για την ροή του ζωτικής σημασίας mana παγκοσμίως. Ο Val προσκαλεί τον παιδικό του φίλο σε ένα φεστιβάλ για να καλωσορίσουν την επισκέπτρια, αλλά καθώς πέφτει η νύχτα, ο ουρανός φωτίζεται με αστραφτερά φώτα, η Νεράιδα τον επιλέγει ως alm. 

Με τις ευλογίες του χωριού του, ο Val ξεκινά ένα ταξίδι για να συνοδεύσει τον φίλο του στο Δέντρο του Μάνα ως φρουρός της ψυχής της.

Η Square Enix μας υπόσχεται ένα εκτεταμένο semi-open world να ανακαλύψουμε, περιτυλιγμένο με τα μοτίβα φύσεως και των στοιχείων τους. Σε αυτές τις περιοχές γεμάτες μυστικά θα πολεμήσουμε τέρατα όπως τα οικεία Rabites, αλλά και νέους εχθρούς σε real-time γρήγορο combat που απαιτεί στρατηγική σκέψη, κάτι το οποίο αποτελεί παράδοση για την σειρά. 

Βέβαια, η πιο ευχάριστη είδηση από το blogpost της Square κατ’ εμέ είναι πως ο Hiroki Kikuta που δημιούργησε το μαγευτικό soundtrack του θρυλικού Secret of Mana το 1993 είναι και πάλι υπεύθυνος της μουσικής του Visions of Mana.

To Visions of Mana θα λανσαριστεί εντός του 2024 για PS5/4, Xbox Series X/S και PC.

Σπύρος Μπίρλης's Avatar

Σπύρος Μπίρλης