ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Welcome hub, εξατομικευμένο 3D audio προφίλ και πολλά άλλα στο νέο update του PS5

Βελτιώσεις που φέρνουν το PS5 στα μέτρα μας.

Μετά την μεγάλη και αρκετά συζητήσιμη ανακοίνωση του PS5 Pro, η Sony επέλεξε να λανσάρει ένα νέο update, το οποίο κρύβει μερικά quality of life features. Το σήμα κατατεθέν αυτού του νέου update θα είναι το welcome hub, ένας προσωποποιημένος χώρος στην αρχική οθόνη του PS5 μας, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να τοποθετήσουμε διάφορα widget όπου θέλουμε και όπως θέλουμε.

Για παράδειγμα, θα μπορούμε να τοποθετήσουμε στο welcome hub την καρτέλα των φίλων μας, τα trophies που έχουμε συλλέξει, τα επίπεδα μπαταρίας των περιφερειακών μας, ενώ ακόμα θα μπορούν να φαίνονται και τα games που έχουμε στο wishlist μας. Όλα τα παραπάνω θα μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε σημείο θελήσουμε, ενώ είμαστε υπεύθυνοι και για το μέγεθος του κάθε γραφικού. Επιπλέον, για να κάνει κάποιος ακόμα πιο προσωπικό τον χώρο του, θα μπορεί να αλλάξει το background του με κάποια φωτογραφία από το media gallery του. Η συγκεκριμένη λειτουργία θα καταφθάσει σταδιακά σε όλο τον κόσμο, ξεκινώντας από σήμερα στις Η.Π.Α. για επιλεγμένους παίκτες.

Το 3D audio έπαιξε και παίζει σημαντικό ρόλο στη γενιά κονσολών που βρισκόμαστε, για αυτό και η Sony θα λανσάρει από σήμερα στο PS5 beta παγκοσμίως εξατομικευμένα 3D audio προφίλ για headphones ή earbuds. Όλοι οι άνθρωποι ακούμε τους ήχους διαφορετικά, καθώς διαθέτουμε ξεχωριστό σχήμα κεφαλιού, αυτιών και ακουστικών πόρων. Βάση ορισμένων δοκιμών το PS5 μας θα μπορεί να δημιουργήσει ένα προφίλ που ταιριάζει καλύτερα στα χαρακτηριστικά της ακοής μας, για να απολαμβάνουμε το 3D audio στον υπέρτατο βαθμό.

Μία ακόμα ενδιαφέρουσα και χρήσιμη λειτουργία που αναμένεται να προστεθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, είναι η δυνατότητα αποστολής του link του party voice chat στο οποίο συμμετέχουμε, μέσω μηνύματος στο PlayStation App ή κάποιας άλλης social media εφαρμογής, ώστε να προσκαλέσετε απευθείας κάποιον, ακόμα και αν δεν είστε φίλοι στο PlayStation Network. 

Για όσους τώρα χρησιμοποιούν τακτικά το remote play, από εδώ και στο εξής θα μπορούν να προσαρμόσουν ορισμένες ρυθμίσεις, σχετικά με το ποιοι χρήστης επιτρέπεται να συνδεθούν στην κονσόλα του μέσω remote play. Με αυτόν τον τρόπο αν οι φίλοι μας ή οι συγγενείς μας συνδεθούν στο PS5 μας με τον λογαριασμό τους θα μπορούμε να τροποποιήσουμε εύκολα το ποιος θα συνεχίσει να έχει πρόσβαση στην κονσόλα μας μέσω του remote play, όταν αυτός αποχωρήσει.

Τέλος, το adaptive charging για τα χειριστήρια DualSense, DualSense Edge και του PlayStation VR2 είναι πλέον διαθέσιμο και για το PS5 slim μοντέλο, όταν αυτό θα βρίσκεται σε rest mode, ενώ αυτή η λειτουργία αναμένεται να γίνει διαθέσιμη και για το PS5 Pro, μόλις αυτό κυκλοφορήσει. Αξίζει να σημειωθεί πως το adaptive charging συμβάλει στην εξοικονόμηση ενέργειας. 

Αυτά ήταν τα νέα χαρακτηριστικά που θα προστεθούν μέσω update στις PS5 κονσόλες μας, ενώ η Sony υπόσχεται πως θα συνεχίσει να ακούει το feedback της κοινότητας, ώστε να προσθέτει συνεχώς αλλαγές και βελτιώσεις. 

Δημήτρης Μίχος's Avatar

Δημήτρης Μίχος

Μια διπολική gaming προσωπικότητα που ακροβατεί μεταξύ των multiplayer και single-player games.