ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Ξαναείδαμε μετά από καιρό το State of Decay 3

Ούτε λόγος όμως για ημερομηνία κυκλοφορίας.

Το Xbox Games Showcase δεν σταμάτησε λεπτό να προσφέρει θέαμα και πληροφορίες για νέες κυκλοφορίες, είτε γνωστές και αναμενόμενες είτε άγνωστες μέχρι πρότινος. Μία από αυτές που περιμέναμε πάντως να δούμε, έκανε αισθητή την παρουσία της έστω και με ένα cinematic trailer. Ο λόγος γίνεται φυσικά για το πολυαναμενόμενο State of Decay 3.

Λαμβάνοντας βοήθεια και συμβουλές από τις Obsidian Entertainment, The Coalition, Blind Squirrel Entertainment και Wushu Studios σε διάφορους τομείς, η Undead Labs ετοιμάζει με το νέο State of Decay μία co-op εμπειρία που θα μας συναρπάσει, έχοντας ως μότο το “You are stronger, when working together”. Το μότο αυτό ήταν αρκετά εμφανές και στο trailer που παρακολουθήσαμε κατά το σόου, στο οποίο τρεις επιζώντες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μίας τέταρτης, παγιδευμένης επιζώσας και μαζί πάλεψαν να ξεφύγουν.

Φυσικά, προκειμένου να γίνει αυτό το μότο πραγματικότητα, τόσο ο κόσμος του State of Decay 3 όσο και το gameplay πρέπει να συνάδουν με αυτό. Και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζει η Undead Labs και ο Creative Director, Kevin Patzelt.

“Εστιάζουμε πάρα πολύ στο co-op combat, ρίχνοντας μία προσεκτική ματιά στο level design και στον τρόπο με τον οποίο χτίζουμε τον κόσμο, ούτως ώστε οι παίκτες να έχουν μία ευχάριστη και διασκεδαστική εμπειρία στον ανοικτό κόσμο μας. Για να υποστηρίξουμε αυτή την προσπάθεια, το combat πρέπει να είναι διασκεδαστικό. Στοχεύουμε στην εμβάθυνση τους συστήματος αυτού, στο σχεδιασμό των συμπεριφορών των αντιπάλων και στην ποιότητα των animations ούτως ώστε να ανεβάσουμε την ποιότητα της moment-to-moment εμπειρίας σε όλα τα επίπεδα.”

Επιπλέον, χωρίς την ένταξη της ομάδας στην ομπρέλα της Microsoft το 2018, το τρίτο μέρος της σειράς μπορεί και να μην γινόταν πραγματικότητα σύμφωνα με τον Patzelt. “Δεν νομίζω ότι θα μπορούσαμε να πετύχουμε το όραμα του State of Decay 3 εάν δεν ήμασταν μέρος της Microsoft. Εάν είχαμε παραμείνει ανεξάρτητοι, νομίζω πως δεν θα υπήρχε τρόπος να βρούμε το χρόνο, το χώρο και την υποστήριξη που χρειαζόμασταν για να είμαστε εδώ σήμερα και να παρουσιάσουμε τι ξέρουμε ότι μπορούμε να φτιάξουμε. Είναι διαφορετική η πίεση… και αισθάνομαι πως σαν ομάδα, τουλάχιστον στην καριέρα μου, δεν έχω νιώσει μεγαλύτερη υποστήριξη για να φτιάξουμε αυτό που θέλουμε.”

Δυστυχώς δεν έχουμε ακόμα κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας ή έστω κάποια περίοδο, όμως σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρείας, θα μάθουμε νεότερα για το State of Decay 3 το προσεχές διάστημα.

Πάνος Τσαμπούκος's Avatar

Πάνος Τσαμπούκος

Λάτρης ταινιών και σειρών, αλλά οι γονείς μου ακόμη έχουν να λένε πως όταν έπιανα τηλεχειριστήριο στα χέρια μου μικρός, το δωμάτιο δε με χωρούσε. That's life, I guess...