ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Μην περιμένετε τα Silent Hill 2 και Final Fantasy XVI στο Xbox

Η Microsoft αποκαλύπτει τις συμφωνίες.

Γνωρίζαμε ήδη ότι το Final Fantasy 16 θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά για το PlayStation 5, καθώς η Square Enix το είχε ανακοινώσει στο event της Sony. Ωστόσο, εξακολουθούσε να υπάρχει ένα παράθυρο αμφιβολίας σχετικά με το αν το παιχνίδι θα ερχόταν και στις πλατφόρμες Xbox αργότερα. Όμως η Microsoft δείχνει να αποκλείει αυτό τον ισχυρισμό, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως υπάρχει συμφωνία που αφήνει εκτός τις κονσόλες της.

Η Microsoft στην προσπάθεια της να υπερασπιστεί τον εαυτό της, αναφορικά με την εξαγορά της Activision Blizzard και τις μηνύσεις που δέχεται εξαιτίας αυτής, αναφέρει παραδείγματα όπου η Sony "κλειδώνει" περιεχόμενο αποκλειστικά για τις κονσόλες της. Η αμερικανική εταιρεία ανέφερε χαρακτηριστικά πως: "Εκτός από τις άμεσες αποκλειστικότητες, η Sony συνάπτει επίσης συμφωνίες με third-party publishers, που απαιτούν την "εξαίρεση" του Xbox από τον κατάλογο των platforms στις οποίες οι εν λόγω εκδότες μπορούν να διανέμουν τα παιχνίδια τους. Μερικά από τα αξιοσημείωτα παραδείγματα τέτοιων συμφωνιώνe είναι τα παιχνίδια Final Fantasy VII Remake, Bloodborne, το αναμενόμενο Final Fantasy XVI και το πρόσφατα ανακοινωμένο remake του Silent Hill 2”. Οπότε από τα συμφραζόμενα μπορούμε να συμπεράνουμε πως τα επερχόμενα FFXVI και Silent Hill 2 Remake θα απουσιάζουν από την βιβλιοθήκη του Xbox, για τουλάχιστον για ένα εύλογο χρονικό διάστημα. 

Με αυτό τον τρόπο η Microsoft προσπαθεί να πείσει για ακόμα μία φορά τις αντιμονοπωλιακές επιτροπές, αναφέροντας πως εξαγορές και συμφωνίες, που μάλιστα αποκλείουν περιεχόμενο από άλλες πλατφόρμες, είναι κάτι συνηθισμένο από όλους στο χώρο της βιομηχανίας. 

Λευτέρης Κλεώπας's Avatar

Λευτέρης Κλεώπας

Τα games για εμένα είναι σαν ένα καλό βιβλίο: μπορεί να φέρουν διασκέδαση μέχρι τροφή για σκέψη.


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /usr/www/users/savetj/modules/mod_related_items/src/Helper/RelatedItemsHelper.php on line 88