ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Xbox Game Pass: Εξετάζονται νέα tiers για cloud, οικογένειες και διαφημίσεις

ΣΤΑ ΜΑ ΤΑΑΑΑΑ!!! (σε φωνή γέροντα Παΐσιου)

Καλό είναι να υπάρχουν επιλογές για να βολεύονται οι πάντες, αλλά κάποιος πρέπει να μάθει στους υπεύθυνους του Game Pass τι σημαίνει να βάζεις τελεία. Μετά από μία νέα αναδιαμόρφωση των διαθέσιμων πακέτων του Game Pass - που προκάλεσε ήδη αρκετή σύγχυση με τα νέα ονόματα και τις μεταβάσεις - η Microsoft φέρεται να δουλεύει πάνω στη θέσπιση μερικών ακόμη πακέτων, καθένα από τα οποία απευθύνεται - μάλλον - σε διαφορετικό κοινό. 

Οι πληροφορίες προέρχονται από αφιέρωμα/ρεπορτάζ του - πάντα αξιόπιστου για τα του Xbox - Jez Corden, που ανάμεσα στους προβληματισμούς και τους υπολογισμούς του γύρω από το μέλλον του Game Pass, μας ενημερώνει και για τρεις περιπτώσεις νέων tiers που κάποιοι του ψιθύρισαν και πιθανό να αποκτήσουν υπόσταση στο κοντινό μέλλον ή και μακροπρόθεσμα.

Αρχικά μας μιλά για το πακέτο υποστήριξης του Xbox Cloud Gaming, μέσα από μία cloud-only βαθμίδα που εννοείται θα είναι πιο οικονομική. Αυτή θα στοχεύει στο να προσφέρει τις πλούσιες παροχές του Game Pass και σε άτομα που δεν έχουν σκοπό να αγοράσουν κάποια Xbox κονσόλα, αλλά βρίσκουν δελεαστικό το να εκμεταλλεύονται τον κατάλογο παιχνιδιών της υπηρεσίας μέσα από συμβατές συσκευές για game streaming.

Στο προσκήνιο επανάφερε επίσης το Xbox Game Pass Friends and Family Plan, που ο ίδιος διέρρευσε μέσω του Windows Central, εξηγώντας μας πως είναι ένα πρότζεκτ που ακόμα βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο και πρέπει να θεωρείται κάθε άλλο παρά "νεκρό". Η αλήθεια είναι πως, με τις συνεχείς αυξήσεις τιμών, μία εναλλακτική οικογενειακού πλάνου που θα μοιράζει το κόστος μεταξύ των συμμετεχόντων συγγενών φαντάζει ιδανική ιδέα.

Μακάρι τα δεδομένα που μας μετέφερε ο Jez Corden να σταματούσαν εκεί, αλλά - δυστυχώς - συμπληρώνει πως η Microsoft έχει μπει και αυτή στο τρυπάκι να "εξερευνήσει" τη δημιουργία ενός tier του Game Pass που θα έρχεται με μειωμένο κόστος αλλά θα εμφανίζει διαφημίσεις. Αυτή τη ad-based μορφή πιθανό να ακολουθήσει τα αντίστοιχα πακέτα των Amazon και Netflix, που ναι μεν περιλαμβάνουν τα πάντα από άποψη περιεχομένου αλλά στριμώχνουν από εδώ και από 'κει ενοχλητικά διαφημιστικά.

Αν όλα αυτά γίνουν πραγματικότητα, θα καταλήξουμε να πρέπει να διαλέγουμε μεταξύ 6-7 Game Pass επιλογών συνδρομής το επόμενο διάστημα...

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.