ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Xbox: Όλα όσα ανακοινώθηκαν για multiplatform παιχνίδια / Game Pass / next-gen κονσόλα

Αινιγματικές αποκαλύψεις είχαμε από τα μεγάλα "κεφάλια" της εταιρείας.

Το προγραμματισμένο Xbox Business Event είναι πλέον σε πρώτη φόρα στο YouTube κανάλι του Xbox και στο Spotify, συνοδευόμενο και από ένα άρθρο στο Xbox Wire που εξηγεί όλα όσα ειπώθηκαν πάνω-κάτω από τους Phil Spencer (CEO @ Microsoft Gaming), Sarah Bond (President @ Xbox) και Matt Booty (President @ Xbox Gaming Content & Studios).

Το podcast ήταν χωρισμένο σε ενότητες γύρω από τα μελλοντικά πλάνα του Xbox, οπότε κρατήσαμε μερικές από τις επικεφαλίδες των δηλώσεων τους που απαντούν έστω μερικώς ή και ευθέως σε διάφορα ερωτήματα που προέκυψαν από τις φήμες των τελευταίων εβδομάδων:

  • Τέσσερα πρώην αποκλειστικά Xbox games θα γίνουν multiplatform
    Νωρίς-νωρίς ξεκαθαρίστηκε πως είναι συγκεκριμένος - τουλάχιστον προς το παρόν - ο αριθμός των first-party παιχνιδιών του Xbox που θα διατεθούν και εκτός Xbox/PC. Ο Phil Spencer αρνήθηκε να τα ονομάσει, ωστόσο το ρεπορτάζ του The Verge αναφέρει ότι αυτά θα είναι τα Hi-Fi Rush, Pentiment, Sea of Thieves και Grounded, κάτι που ταιριάζει στη περιγραφή που μας παρείχε ο Spencer ως "δύο μικρότερου σκέλους παιχνίδια που δεν προοριζόντουσαν για αποκλειστικά" και "δύο community-driven games".
  • Δεν αλλάζει η στρατηγική του Xbox στο κομμάτι των exclusives
    Τονίστηκε ξανά και ξανά πως η έλευση των Xbox παιχνιδιών στις έτερες πλατφόρμες δεν είναι σε καμία περίπτωση κίνηση που θα ακολουθηθεί για όλα τα παιχνίδια των Xbox Game Studios. Δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να ξαναγίνει, ωστόσο είναι μία επιλογή που προσφέρεται στους διαχειριστές του Xbox καταλόγου για να διευρύνουν το κοινό μερικών τίτλων που έχουν τα φόντα να το κάνουν. Στο τραπέζι έπεσαν τα ονόματα των Starfield και Indiana Jones and the Great Circle, με τον επικεφαλής του Xbox να απαντά στεγνό "όχι" στο ενδεχόμενο να τα δούμε εκτός Xbox στα κοντά. Όμως συμπλήρωσε στη συνέχεια πως "δεν θέλω να αποκλείουμε ποτέ το ενδεχόμενο να δούμε ένα παιχνίδι μας σε άλλη πλατφόρμα".
  • Το Game Pass θα παραμείνει μόνο σε Xbox / PC / Cloud
    Πετσοκόπηκε κάθε φήμη που ήθελε το Game Pass να απλώνεται σε κονσόλες των PlayStation και Nintendo. Παρότι η ατάκα "θέλουμε κάθε οθόνη να λογίζεται ως Xbox" ακούστηκε, ξεκαθαρίστηκε πως η συνδρομητική υπηρεσία της Microsoft θα παραμείνει μόνο στις πλατφόρμες που είναι ήδη διαθέσιμο, έχοντας ξεπεράσει τους 34 εκατομμύρια συνολικούς συνδρομητές
  • Το Diablo IV έρχεται στο Game Pass στις 28 Μαρτίου
    Η Sarah Bond υποσχέθηκε στους Xbox fans πως φέτος θα αρχίσει η εισαγωγή των παιχνιδιών των Activion & Blizzard στο Game Pass. Η αρχή θα γίνει με την πιο πρόσφατη επιτυχία της μεγάλης τους επένδυσης, το Diablo IV, στην παραπάνω ημερομηνία.
  • Υπάρχουν ήδη πλάνα για next-gen Xbox κονσόλα
    Καλύτερα για αυτό να σας αφήσουμε με τις δηλώσεις της Sarah Bond αυτούσιες: "Έχουμε πολλά να έρχονται. Υπάρχουν ενθουσιαστικά πράγματα καθοδόν στο κομμάτι του hardware που θα μοιραστούμε μαζί σας την ερχόμενη εορταστική περίοδο. Έχουμε επίσης επενδύσει στο πλάνο της επόμενης γενιάς. Αυτό στο οποίο έχουμε πραγματικά εστιάσει είναι να παραδώσουμε το μεγαλύτερο τεχνολογικό άλμα που έχετε δει σε μία hardware γενιά, που το κάνει καλύτερο για τους παίκτες και καλύτερο για τους δημιουργούς και τα οράματα που χτίζουν".

Αυτές είναι χοντρικά οι μεγάλες ειδήσεις που μπορέσαμε να εξάγουμε από το παρόν stream. Απέχουν πολύ από βαρύγδουπες εικασίες και φήμες που ήθελαν όλο το Xbox να στρέφεται από σήμερα σε multiplatform διαδρομή, αλλά δεν είναι και κάτι τόσο απλό όσο "το Hi-Fi έρχεται σε PlayStation και Switch". Αφέθηκε για ακόμα μία φορά να εννοείται πως όλη η στρατηγική του Xbox θα συνεχίσει να κινείται σε αυτή την απροσδιόριστη case-by-case εξέταση, αλλά υπάρχει και πολύ ανοικτό πεδίο για να υπάρξει σταδιακή μετάβαση σε κάτι πιο "ανοιχτό". Δώστε έμφαση στο πόσες φορές ακούγεται το "παντού":

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.