ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Xbox Partner Preview: Πρώτη ματιά στο Metal Gear Solid Δ και μικρές εκπλήξεις

Ικανοποιητικό ντεμπούτο για το third-party show της Microsoft.

Πολύ μας άρεσε το πρώτο Xbox Partner Preview, που μπορεί να μην είχε συνταρακτικές αποκαλύψεις να προσφέρει, αλλά ήταν σύντομο, αρκετά στοχευμένο και ευχάριστο. Χωρίς καθυστερήσεις και καλωσορίσματα, το livestream μας βούτηξε στα τρέιλερ των παιχνιδιών που είχε συμφωνηθεί να δώσουν το "παρών" και έτσι φεύγουμε γεμάτοι από αυτό, έχοντας δει ενδιαφέρουσα updates για ήδη γνωστά games που βρίσκονται under development.

Το σόου ξεκίνησε με ένα σουρεάλ μοντάζ πλάνων του Like a Dragon: Infinite Wealth, το οποίο φαίνεται να έπαθε Animal Crossing πάνω στην τρέλα του. Στο επίκεντρο βρισκόταν καθόλη τη διάρκειά του ο Ichiban Kasuga, παρακολουθώντας τον να πραγματοποιεί διάφορες δευτερεύουσες δραστηριότητες και να κάνει τη ζωάρα του στο νησί Dondoko. Φυσικά, τον είδαμε να αρπάζει και ένα μπαστούνι να πλακώσει όσους διατάραξαν τις διακοπές του.

Ακολούθησε το reveal του Ikaro: Will Not Die, ενός σπινθηροβόλου adventure με πολλή δράση και roguelike στοιχεία. Είναι μικρής παραγωγής και προέρχεται από τη βραβευμένη ομάδα του PowerWash Simulator, αυτό όμως που υπόσχεται είναι μία ταχύρυθμη εμπειρία σε ένα φουτουριστικό setting, με άφθονα neon φώτα και εθιστική gameplay-ακή ροή.

Το Still Wakes the Deep της The Chinese Room δείχνει να βάζει όλες τις πιθανές ανθρώπινες φοβίες (κλειστοφοβία, υψοφοβία, θαλασσοφοβία, κλπ) σε ένα καζάνι και να τις αναμειγνύει προς ένα φρικιαστικό video game. Οι δημιουργοί του Amnesia μας δείχνουν πως μέσα από την first-person κάμερά του το παιχνίδι θα μας τρομάξει με ποικίλους τρόπους, θα μας φέρει σε άβολες θέσεις και θα μας απειλεί συνεχώς με υπερφυσικούς τρόπους.

Το RoboCop: Roge City το έχουμε δει αρκετές φορές at this point και στο Xbox Partner Preview είδαμε απλά λίγο ακόμα gameplay περιεχόμενο. Ο αρμέ μπάτσος του Old Detroit συνθλίβει τους εγκληματίες σαν έντομα.

Τις στιγμές του είχε και το Dungeon of Hinterberg, ένα ιδιαίτερο indie action-RPG με όμορφη cell-shaded αισθητική και πολύ κοινωνικό ενδιαφέρον. Το τελευταίο τυγχάνει να βρίσκεται και στο spotlight του νέου του τρέιλερ, που αφενός μας υπόσχεται την ένταξή του στο Game Pas μέσα στο 2024 και αφετέρου ασχολείται με τη ζωή της Luisa και όλων των χαρακτήρων που θα γνωρίσει στο ταξίδι της.

Πολύς κόσμος αγάπησε τη μοναξιά του Spirit of the North και όλο το πνευματικό του background, οπότε σίγουρα θα χαρούν εξίσου αρκετοί gamers στην όψη ενός sequel. Στο Xbox Partner Preview έλαβε χώρα η αποκάλυψη του Spirit of the North 2, με μία νέα αλεπού να πρωταγωνιστεί. Μαζί της έχει ένα πτηνό ως συνεργάτη και φαίνεται πως και αυτό θα εστιάζει σε έναν ανοιχτό κόσμο εξερεύνησης και τη διάσωση των φυλάκων. Το συγκεκριμένο προορίζεται τόσο για Xbox Series X|S, όσο και για PC και PS5.

Μετά από μία ευπρόσδεκτη και αρκετά γρήγορη ανακεφαλαίωση των όσων είδαμε στο πρώτο μισό του show, έσκασε το highlight του. Η Konami χάρισε στο Xbox την τιμή να παρουσιάσει το πρώτο actual περιεχόμενο το Metal Gear Solid Δ: Snake Eater, εφόσον στο PS Showcase είδαμε μονάχα ένα CG reveal. Γυρισμένο από την pre-alpha έκδοση του παιχνιδιού, το τρέιλερ μας δείχνει πως θα ακολουθηθεί μία πολύ πιστή προσέγγιση στα stealthy encounters του θρυλικού MGS3, με αρκετή έμφαση να δίνεται στον σχεδιασμό των περιβαλλόντων και των άγριων οργανισμών. Στο τέλος λάβαμε την επιβεβαίωση πως το remake χτίζεται στην Unreal Engine 5.

Μεγάλη εντύπωση έκανε και το The Finals της Embark Studios. Μπορεί να μην έχει τελειώσει με το Arc Raiders, όμως αυτό δεν την εμποδίζει από το να ετοιμάσει ακόμα ένα shooter, το οποίο δείχνει πολύ πιο ξέφρενο και competitive. Δείχνει να ασχολείται πολύ με τα physics και το loot στους αγώνες του, με κάθε χαρακτήρα που εκτελείτε να γίνεται νομίσματα προτού οδεύσει προς το respawn. Είναι team-based φυσικά και δείχνει πως θα μας αφήνει να χρησιμοποιούμε ποικιλία από όπλα και gadgets. Οι χρήστες κάθε πλατφόρμας (PC, PS5, Xbox Series X|S) θα μπορούν από αύριο κιόλας να συμμετάσχουν στη beta του.

Στις 26 Απριλίου του 2024 το PC Game Pass θα υποδεχθεί στην υπηρεσία Game Preview το Manor Lords, ένα μεσαιωνικό παιχνίδι στρατηγικής και διαχείρισης, που χαρακτηρίζει τον εαυτό του "ιστορικά ακριβές". Σε μετέπειτα ημερομηνία το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει και για κονσόλες.

Το προτελευταίο κομμάτι άνηκε στο Ark: Survival Ascended. Σε περίπτωση που έχετε χάσει τη μπάλα των όσων συμβαίνουν με το franchise, αυτό είναι το remake του πρώτου παιχνιδιού σε UE5, που θα προηγηθεί του ήδη ανακοινωθέντος Ark 2. Με το παρακάτω βίντεο γίνεται πολύ έντονη η οπτική βελτίωση που υπέστη, με την λεπτομέρεια και τον ρεαλισμό που χαρακτηρίζει την άπλα του προϊστορικού του κόσμου και των θηριωδών δεινοσαύρων του να ξεχωρίζει.

Την αυλαία του Xbox Partner Preview έριξε το Alan Wake 2, με το launch trailer που είχαμε ήδη δει λίγες ώρες πριν την έναρξη του show. Τελετές, δολοφονίες, ερωτήματα και εφιαλτικές απαντήσεις δείχνουν να βομβαρδίζουν το καθαρόαιμα horror πια sequel, που πλέον βρίσκεται ελάχιστα 24ωρα μακριά από το να κυκλοφορήσει. Ένα σύντομο gameplay με τη Saga Anderson μας δείχνει την Resident Evil στροφή που έχει πάρει το gameplay, ενώ ανυπομονούμε να ελέγξουμε φυσικά και τον ομώνυμο συγγραφέα στο μισό του παιχνιδιού.

Πολύ καλή αρχή για τη συγκεκριμένο δομή Xbox παρουσιάσεων και ευελπιστούμε να δούμε αρκετές τέτοιες από τη Microsoft, με τη συχνότητα που βλέπουμε τα Nintendo Directs και State of Plays.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.