ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Οι πωλήσεις των Xbox Series X/S έφτασαν τα 18.5 εκ. έναντι των 30 εκ. του PS5

Η Microsoft αύξησε και το συνολικό της μερίδιο στη gaming αγορά.

Δεν είναι και πολύ συνηθισμένο από καμία εκ των δύο γιγάντων της gaming βιομηχανίας να μας κοινοποιούν τις πωλήσεις τους, αν δεν πιάσουν κάποιο πολύ σημαντικό στόχο. Από ότι φαίνεται όμως – μετά και την είδηση πως το PS5 έχει φτάσει αισίως τα 30 μύρια – η Microsoft δεν μπόρεσε να μείνει έξω από το χορό και έτσι ο αναλυτής της Ampere Analysis, Piers Harding-Rolls, μας μεταφέρει μερικές πολύ juicy πληροφορίες που αφορούν τις πωλήσεις των Xbox μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2022.

Όπως γνωρίζουμε, η διαθεσιμότητα τόσο των PS5 όσο και των Xbox Series «μαστιγώθηκε» από την πανδημία και την έλλειψη ημιαγωγών, με το Series S βέβαια να είναι πιο εύκολο να βρεθεί από το μεγαλύτερό του αδέρφι. Παρόλα αυτά, στη περασμένη περίοδο των γιορτών, οι καταναλωτές αναζητούσαν πολύ περισσότερο το X από το S, κυρίως λόγω των αμιγώς next-gen χαρακτηριστικών του. Για να μην σας κουράσουμε με τις εκτενέστατες λεπτομέρειες, ο Piers Harding-Rolls συμπεραίνει πως έως ότου η Microsoft λύσει το πρόβλημα της διαθεσιμότητας του Series X, όπως πραγματοποίησε η Sony, η ψαλίδα θα μεγαλώνει αφού η φθηνότερη κονσόλα δεν έχει την ίδια έλξη στο καταναλωτικό κοινό.

Τέλος, μία ακόμη μεγάλη νίκη του πράσινου στρατοπέδου είναι η αύξηση των συνδρομητών του Game Pass, αυξάνοντας το market share (κονσόλες, συνδρομές, περιεχόμενο) της εταιρίας από 25.5% το 2021 σε 27.3% το 2022 και αντίστοιχα τη Sony να χάνει κόσμο πέφτοντας από 46.3% σε 45%.

Χριστόφορος Πόλυγγερ's Avatar

Χριστόφορος Πόλυγγερ

Δεν έχω μάθει να παίζω παιχνίδια casually. Είτε θα πάμε με δεκάωρο session και πλατίνα ή καθόλου.


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /usr/www/users/savetj/modules/mod_related_items/src/Helper/RelatedItemsHelper.php on line 88