ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Ξεκινά έρευνες η Pokémon Company για την αυθεντικότητα του Palworld

Η Ιαπωνική εταιρεία ξεκαθαρίζει πως δεν παραχώρησε καμία άδεια για το Pokémon IP.

Η Pokemon Company είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση της μάρκας, την παραγωγή, την έκδοση, το μάρκετινγκ και την αδειοδότηση της σειράς Pokémon, σε προϊόντα και υπηρεσίες. Η ομοιότητα του σχεδιασμού των χαρακτήρων από το νεοεμφανιζόμενο Palword έγειραν την προσοχή της εταιρείας πάνω του και για αυτό θα γίνει διεξοδική έρευνα για τυχόν ατασθαλίες με οικειοποίηση των assets της.

Από την Παρασκευή που ξεκίνησε, με τη μορφή beta, το λανσάρισμα σε PC και Xbox, το Palworld έγινε τεράστια επιτυχία, με πάνω από 8 εκατομμύρια πωλήσεις σε μόλις πέντε ημέρες. Μετά από ένα μικρό διάστημα, η The Pokémon Company εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιβεβαίωσε ότι διερευνούσε αν το παιχνίδι παραβίαζε τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας της.

"Δεν έχουμε δώσει καμία άδεια για τη χρήση της πνευματικής ιδιοκτησίας ή των περιουσιακών στοιχείων των Pokémon σε αυτό το παιχνίδι. Σκοπεύουμε να ερευνήσουμε και να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα για να αντιμετωπίσουμε τυχόν πράξεις που παραβιάζουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας που σχετίζονται με τα Pokémon. Θα συνεχίσουμε να αγαπάμε και να αναπτύσσουμε κάθε Pokémon και τον κόσμο του και θα εργαστούμε για να φέρουμε τον κόσμο κοντά μέσω των Pokémon στο μέλλον".

Παρόλα αυτά, οι κατηγορίες πήραν άλλη τροπή την Κυριακή, όταν ένας ανώνυμος λογαριασμός στο X (πρώην Twitter) δημοσίευσε συγκρίσεις ορισμένων 3D μοντέλων του παιχνιδιού και των Pokémon, υποστηρίζοντας ότι οι αναλογίες τους ήταν σχεδόν ίδιες. Σύμφωνα μάλιστα με δύο έμπειρους developers ΑΑΑ τίτλων, οι συγκρίσεις μοντέλων ήταν πιθανότατα απόδειξη ότι τα μοντέλα χαρακτήρων του Palworld ήταν όντως βασισμένα σε περιουσιακά στοιχεία των Pokémon, υποστηρίζοντας πως πράγματι δεν είναι δυνατή η ομοιότητα να συνιστά απλά μια σύμπτωση.

Πάντως, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο διευθυντής του Palworld (και CEO της εταιρείας ανάπτυξης Pocketpair) Takuro Mizobe απάντησε στις κατηγορίες εναντίον του παιχνιδιού λέγοντας ότι το Palworld έχει ξεκαθαρίσει τις νομικές αναθεωρήσεις και ότι δεν έχει γίνει καμία ενέργεια εναντίον του από άλλες εταιρείες. Επιπλέον δήλωσε:

"Φτιάχνουμε και παίρνουμε τα παιχνίδια μας στα σοβαρά και δεν έχουμε καμία απολύτως πρόθεση να παραβιάσουμε την πνευματική ιδιοκτησία άλλων εταιρειών".

Μένει να φανεί τι πραγματικά ισχύει και αναμένουμε εξελίξεις καθώς τέτοιες υποθέσεις εύκολα καταλήγουν στις αίθουσες των δικαστηρίων.

 

Κωνσταντίνος Μπούρπουλας's Avatar

Κωνσταντίνος Μπούρπουλας

Σε ένα πρώιμο στάδιο της ζωής μου ανακάλυψα πως μέσω του gaming μπορείς να είσαι και να κάνεις ό,τι θες με το πάτημα μερικών κουμπιών. Το τηλεκοντρόλ φαινόταν πια ντεμοντέ.