ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Yu-Gi-Oh! Master Duel: Κέρδη 130 εκατομμυρίων το 2022 για την Konami

Όχι κι άσχημα για free-to-play!

Το τελευταίο κομμάτι του Exodia φέρεται να τράβηξε η Konami με την κυκλοφορία του Yu-Gi-Oh! Master Duel, εφόσον βρήκε ακόμα μία φλέβα χρυσού στο δωρεάν μοντέλο του. Αυτό διότι μέσα στο 2022 το παιχνίδι συγκέντρωσε έσοδα 130 εκατομμυρίων δολαρίων για τους εκδότες του, καθιστώντας το με διαφορά το πιο κερδοφόρο mobile card game της περασμένης χρονιάς. Μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε η επέτειός του, όταν και οι παίκτες ξόδεψαν πολλά χρήματα σε in-game αγορές για τις προωθητικές ενέργειες που έτρεχαν εκείνη την περίοδο σε packs και cosmetics.

Αξιοσημείωτο το ότι η δημοφιλέστερη ηλικιακή κατηγορία παικτών του Yu-Gi-Oh! Master Duel είναι αυτή των 25-34 χρονών, όπως και ότι το αδερφάκι του (Duel Links) βρέθηκε στην τέταρτη θέση της αντίστοιχης λίστας. Τα νούμερα του Sensor Tower μας ενημερώνουν επίσης πως το συντριπτικό 77% από τα 130 εκατομμύρια προέκυψε από την αγοραστική συμπεριφορά των Ιαπώνων καταναλωτών. 

Το Yu-Gi-Oh! παραμένει μέχρι σήμερα ένα franchise που δεν απογοητεύει ποτέ την Konami και συνεχίζει σταθερά να αποτελεί τίμια πηγή εσόδων για αυτή, ακόμα και σε περιόδους που τα άλλα IPs της βιβλιοθήκης της περνάνε κρίση. Αν τα λεφτά που συλλέχθηκαν από το Yu-Gi-Oh! βοήθησαν στο να χρηματοδοτούν projects όπως όλα τα Silent Hill που αναπτύσσονται, έχουμε πολλαπλάσιους λόγους να αγαπάμε τις τερατομονομαχίες.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /usr/www/users/savetj/modules/mod_related_items/src/Helper/RelatedItemsHelper.php on line 88