ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Ghost of Tsushima Director's Cut | (PC) Review

Όταν η επάρκεια και η επιθυμία γίνονται ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.

Είναι απόλυτα ξεκάθαρο πως η Sony έχει αλλάξει πλέον πολιτική και έχει στραφεί και εκείνη προς την αγορά των υπολογιστών. Μετά από τόσες μεγάλες κυκλοφορίες αποκλειστικών της τίτλων στα PC δεν αποτελεί έκπληξη η μετάβαση του Ghost of Tsushima, ενός τίτλου που θεωρείται για πολλούς ο κορυφαίος του είδους του και που αναμφίβολα είχε προκαλέσει τεράστια ζήλεια σε όσους δεν διέθεταν τις κονσόλες της Sony. Το port της Director's Cut έκδοσης του Ghost of Tsushima ανέλαβε η Nixxes Software και το τελικό αποτέλεσμα δημιουργεί την εντύπωση ενός ευχάριστου μοτίβου για την ίδια, αλλά και για ολόκληρο τον κλάδο εν γένει.

Όσον αφορά τις πρόσθετες λειτουργίες που έρχονται στους υπολογιστές σε αυτή την έκδοση, οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν στο ακέραιο τις επιλογές που προσφέρει ένας υπολογιστής. Εν προκειμένω, παρέχεται η δυνατότητα αξιοποίησης μίας ultrawide οθόνης ανεξαρτήτως διαστάσεων, η χρήση του DualSense χειριστηρίου και όλων των λειτουργιών του, καθώς και η επιλογή για πληκτρολόγιο και ποντίκι δίχως κανέναν περιορισμό. Επιπλέον, από το πακέτο δεν λείπουν οι συνηθισμένες πλέον τεχνολογίες μέσω της AI, όπως τα NVIDIA DLSS , AMD FSR 3, Intel XeSS. Παρόλα αυτά, αξίζει να αναφερθεί πως η Sony εμποδίζει όλες τις online λειτουργίες του παιχνιδιού σε περίπτωση που δεν υπάρξει σύνδεση με ένα PlayStation account.

Ο ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΚΑΙ Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ OPTIMIZATION

Στο κομμάτι των γραφικών και των επιδόσεων ο τίτλος είναι πραγματικά αλάθητος. Η Nixxes Software έχει πετύχει κάτι ιδιαίτερα κολακευτικό για εκείνη, αφού η συνέπεια και η επάρκεια που την διακρίνουν στους τελευταίους τίτλους που έχει αναλάβει να βοηθήσει στην «μετακόμιση» στα PC, όπως για παράδειγμα τα Ratchet & Clank: Rift Apart και Horizon Forbidden West, κάνουν και σε αυτή την περίπτωση την εμφάνισή τους επιβεβαιώνοντας την πολλή καλή δουλεία που κάνει.

Οι επιδόσεις είναι πολύ ικανοποιητικές. Το παιχνίδι είναι πανέμορφο και βοηθά τον κόσμο του Ghost of Tsushima να σε παρασύρει. Αυτό δεν ισχύει μόνο σε πολύ ακριβά συστήματα, αφού η επεξεργαστική ισχύς που απαιτείται και η σταθερότητα του port είναι αμφότερα στο επιθυμητό επίπεδο. Η high-refresh εμπειρία δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των «βαρβάτων» υπολογιστών, ενώ παράλληλα δύσκολα κάποιος θα υποχρεωθεί να θυσιάσει σε μεγάλο βαθμό τον οπτικό τομέα προκειμένου να «τρέξει» ο τίτλος. Συν τοις άλλοις, το AMD FSR 3, το οποίο προβλέπει μέσω AI τα επόμενα frames, λειτούργησε πάρα πολύ αποτελεσματικά κατά την διάρκεια του review και επί της ουσίας προσέφερε "δωρεάν" FPS με ελάχιστο κόστος σε ταχύτητα απόκρισης των κινήσεων.

ΤΟ ΧΤΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΚΟΣΜΩΝ

Το οπτικό αποτέλεσμα είναι πραγματικά φανταστικό, ωστόσο για είμαστε ειλικρινείς δεν πρόκειται για κάποια next-gen αναβάθμιση μέσω του PC. Ναι μεν τα ξεκλείδωτα frame-rates προσφέρουν μία ομολογουμένως ανώτερη εμπειρία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει από κάπου πως ένας χρήστης PS5 θα πρέπει να αισθάνεται μειονεκτικά. Εν ολίγοις, αυτή η έκδοση στην εν λόγω πλατφόρμα παρέχει μία πλήρη εμπειρία και δεν υπονομεύεται σε κανέναν τομέα αυτό το ταξίδι στην φεουδαρχική Ιαπωνία.

Συμπερασματικά, η Nixxes Software κατόρθωσε για άλλη μία φορά να προσφέρει ένα άρτιο αποτέλεσμα χτίζοντας μία στερεή «γέφυρα» μεταξύ του τίτλου και ενός τεράστιου δυναμικού κοινού. Οι επιδόσεις δεν θα αποτελέσουν πρόβλημα επ' ουδενί σε ένα τίμιο σύστημα, ενώ ταυτοχρόνως ο κόσμος του παιχνιδιού μπορεί να είναι εκθαμβωτικός ανεξαρτήτως μπάτζετ. Η μεταφορά στους υπολογιστές παρέχει όσες λειτουργίες χρειάζονται και επομένως δίνεται με αυτόν τον τρόπο μία μεγαλύτερη αίσθηση ελευθερίας γύρω από τον τίτλο. Περιττό να αναφερθεί πως η συγκεκριμένη έκδοση προτείνεται ανεπιφύλακτα σε όσους περίμεναν το Ghost of Tsiushima πριν την κυκλοφορία του port ή το εξετάζουν τώρα που είναι διαθέσιμο.

Ευχαριστούμε πολύ το PlayStation Greece για την παροχή του review copy!

Η PC έκδοση του Ghost of Tsushima ακολουθεί ένα ευχάριστο επαναλαμβανόμενο μοτίβο για την Nixxes Software. Πρόκειται ουσιαστικά για έναν αξιόπιστο «χάρτη» του τίτλου στα χέρια ενός νέου κοινού που θα ανακαλύψει δίχως διασπάσεις αυτό τον απίθανο κόσμο από την φεουδαρχική Ιαπωνία και φυσικά το port προτείνεται ανεπιφύλακτα.

Κωνσταντίνος Μπούρπουλας's Avatar

Κωνσταντίνος Μπούρπουλας

Σε ένα πρώιμο στάδιο της ζωής μου ανακάλυψα πως μέσω του gaming μπορείς να είσαι και να κάνεις ό,τι θες με το πάτημα μερικών κουμπιών. Το τηλεκοντρόλ φαινόταν πια ντεμοντέ.