ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

3 εκατομμύρια πωλήσεις για το Street Fighter 6

Γεια σου Capcom με τα ωραία σου!

Την αναγνώριση που δικαιούται και αξίζει δείχνει να λαμβάνει το πρώτο εξάμηνο της κυκλοφορίας του το Street Fighter 6, κρίνοντας από τα επίσημα νούμερα πωλήσεων που ανακοίνωσε η Capcom. Από τα τέλη Ιουνίου και μέχρι πριν λίγες ημέρες, το νεότερο κεφάλαιο της θρυλικής fighting game σειράς έχει πουλήσει περισσότερα από 3 εκατομμύρια φυσικά και ψηφιακά αντίτυπα παγκοσμίως, συνεχίζοντας το σερί επιτυχιών γύρω από το όνομά του μετά και τη βράβευσή του ως καλύτερο παιχνίδι της κατηγορίας του στα The Game Awards. Σημαντικό για την Capcom ότι, εκτός των καθαρόαιμων single-player τίτλων που πουλά κατά ριπάς (Resident Evil, Monster Hunter, κλπ), καταφέρνει να αφήνει το στίγμα της και στην competitive σκηνή, για αυτό και διεξάγει και θα διεξάγει τουρνουά με μεγάλα έπαθλα που διαφημίζουν το Street Fighter 6 ακόμα περισσότερο.

Δίχως να έχουμε εικόνα του κόστους παραγωγής του, στην Capcom φαίνεται να θεωρούν επίτευγμα το συγκεκριμένο στατιστικά, άρα υποθέτουμε πως το Street Fighter 6 είναι ήδη κερδοφόρο, ενώ δεν χωράει αμφιβολία πως θα πουλήσει ακόμα περισσότερα copies με την πάροδο του χρόνου, εφόσον θα υποστηριχθεί για αρκετό καιρό με DLC, ενημερώσεις και σίγουρα θα επανακυκλοφορήσει σε διάφορες εκδόσεις (για την ιστορία, το Street Fighter V είχε απλή έκδοση το 2016, Arcade Edition το 2018 και Champion Edition το 2020).

Δείτε το αναλυτικό review που σας έγραψα πίσω στον Ιούνιο για το Street Fighter 6 και παρακολουθείστε με να τις τρώω από τον Σπύρο στο versus βιντεάκι που γυρίσαμε.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.