ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Alan Wake 2: Πούλησε περισσότερα από 1.3 εκατομμύρια αντίτυπα σε μόλις δύο μήνες

Αναπτύσσονται ήδη 2 DLC's.

Εκτός από εκπληκτικό παιχνίδι, το Alan Wake 2 κατάφερε να γίνει το πιο fast-selling game της Remedy Entertainment. Αυτό γιατί μέχρι και τις αρχές Φεβρουαρίου είχε πουλήσει κάτι παραπάνω από 1.3 εκατομμύρια αντίτυπα, δηλαδή 50% περισσότερα αντίγραφα και 3 φορές περισσότερα ψηφιακά αντίγραφα τους πρώτους δύο μήνες από ό,τι το Control στους πρώτους τέσσερις μήνες. 

Μάλιστα, η Remedy Entertainmet παρουσιάζεται αισιόδοξη, καθώς πιστεύει πως η συγκλονιστική συνέχεια της μυστηριώδης ιστορίας του διάσημου συγγραφέα θα πουλήσει ακόμη περισσότερα αντίτυπα στο μέλλον. Όπως για παράδειγμα συνέβη με το Control, το οποίο από το 2019, όπου και κυκλοφόρησε, μέχρι και σήμερα μετρά πάνω από 4 εκατομμύρια αντίτυπα.

Εκτός όμως από την αναφορά της εμπορικής του επιτυχίας, το studio ανάπτυξης του Alan Wake 2 σχεδιάζει να επεκτείνει την ιστορία του παιχνιδιού. Πιο συγκεκριμένα, αναπτύσσει δύο επί πληρωμή DLC’s, ενώ σκοπεύει να πραγματοποιήσει διάφορα updates και άλλες δραστηριότητες που αφορούν το game.

Θετική επίδραση και στα υπόλοιπα projects της φινλανδικής εταιρείες επέφερε η εμπορική πορεία του Alan Wake 2, καθώς κατάφερε να επιτευχθεί γρήγορα η ανακατανομή του προσωπικού. Σύμφωνα με τον Σύμβουλο της Remedy, Tero Virtala, Τα Control 2, Condor αλλά και τα remakes των Max Payne 1 και 2 έχουν αυξημένο ρυθμό ανάπτυξης, εξαιτίας του προσωπικού που απελευθερώθηκε από το Alan Wake 2, με τα συγκεκριμένα projects να φτάνουν στα επόμενα στάδια ανάπτυξης μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2024.

Αδιαμφισβήτητα το Alan Wake 2 αποτέλεσε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της μοναδικής περσινής χρονιάς, με την Remedy Entertainment να ξεδιπλώνει όλο το ταλέντο της σε διάφορους τομείς. Γραφικά, ιστορία, σκηνοθεσία και αφήγηση είναι μόλις μερικά από τα πράγματα που πρωταγωνιστούν στο Alan Wake 2, με τα υπόλοιπα να βρίσκονται στο αναλυτικό review μας.

Δημήτρης Μίχος's Avatar

Δημήτρης Μίχος

Μια διπολική gaming προσωπικότητα που ακροβατεί μεταξύ των multiplayer και single-player games.